Život

Želite biti svekrva za poželjeti? Slijedite ovih 6 savjeta

Želite biti svekrva za poželjeti? Slijedite ovih 6 savjeta

Ako želite biti svekrva za poželjeti na pravom ste mjestu! Svi želimo nakon braka pa čak i prije toga zakoračiti u neku dobru rodbinu s kojom ćemo se slagati u svakom pogledu, a iako to može biti prilično nemoguće – čak i ne mora.

Foto: Shutterstock

Kako biti svekrva za poželjeti?

Ako i sami želite biti svekrva za poželjeti, nemojte činiti one pogreške koje je činila vaša vlastita svekrva. Stoga se pobrinite da se pridržavate ovih 5 savjeta kako biste uživali zdrav odnos sa svojom snahom.

Budite pošteni

Ovo je veoma važno. Ako nešto dajete svom sinu ispred svoje snahe, onda bi bilo lijepo da i njoj nešto poklonite. Trebali biste u takvim slučajevima uvijek pokazati jednakost jer je na kraju krajeva i vaša (potencijalna) snaha dio vaše obitelji.

Nemojte zauzimati strane

Ako se par svađa, nemojte se miješati osim ako je potrebno. A kad to i učinite, nemojte stajati na strani vlastitog djeteta samo zato što je vaše dijete. Nemojte izdvajati nikoga jer se izdvojeni osjeća izostavljenim i samim.

Nemojte gurati nos gdje ne trebate

Pitati kako je prošao dan također je jednako važno, ali ispitivanje o sitnim detaljima počinje gušiti. Pustite ih da vam kažu sami od sebe. Što ćete više gurati nos i ispitivati o detaljima, to će vas više izbjegavati, a to sigurni ne želite.

Foto: Shutterstock

Nemojte ogovarati

Upravo ovo je greška koju čini većina svekrva i to je ono što stvar čini još gorom. Nemojte o svojoj snahi govoriti ni s kime u lošem smislu. To vas samo po sebi uvjerava u ono negativno, što na kraju dodatno uništava vaše odnose.

Stavite si podsjetnike za njoj važne datume

Bilo da se radi o promociji posla, rođendanu, godišnjici njenih roditelja, i slično. Ako mislite da je moguće da ćete te datume zaboraviti, obavezno si posložite nekakav podsjetnik; bilo na kalendar ili mobitel. Mali znakovi pažnje su veoma bitni. Zar ne biste i vi poželjeli upravo takvu pažljivu svekrvu za poželjeti?

Budite iskreni, ali ne i neugodni

Biti nekome iskren ne znači da morate zvučati neugodno. Uvijek recite ono što mislite, ali pazite da zvučite kao da im želite dobro jer će vas u protivnom smatrati neprijateljicom. Svi znamo da postoje i ljudi koji svojom iskrenošću žele narušiti nečije samopouzdanje i stvoriti neugodnu situaciju. I svi znamo da takve ljude volimo izbjegavati u širokom luku. Stoga nemojte biti jedna od takvih svekrva, budite bolji od toga.

Foto: Shutterstock
To Top