Život

Želite se bolje povezati sa svojom svekrvom? Evo kako to možete učiniti

Nakon udaje, život žene potpuno se može promijeniti. Toliko smo navikle na vlastitu majku da povezivanje s majkom druge osobe u mnogim slučajevima nije baš lako. No, ako tražite način kako to učiniti, nudimo vam nekoliko zanimljivih ideja.

Budite s njom u kontaktu, razgovarajte

S vremena na vrijeme nazovite svekrvu i pričajte o poslu, karijeri i prijateljima. Ne morate je zvati 5 puta dnevno, ali jednom na dan je sasvim prihvatljivo.

Ponudite joj svoju pomoć

Kad vam se god ukaže prilika, ponudite joj svoju pomoć u kućanskim poslovima kao što je pranje posuđa nakon ručka, pomoć oko samog ručka, a lijepo je i ako joj samo pravite društvo dok ona kuha. Svidjet će joj se i sigurno će cijeniti svaku vašu ljubaznu gestu.

Slušajte je

Ovo je možda najlakši način za povezivanje – budite otvoreni za primanje i slušanje savjeta koje vam daje. Budite otvoreni za razmjenu iskustava.

Zajedno kuhajte

Kuhinja je oduvijek samo srce svakog doma, bez obzira na to gdje se nalazili u svijetu. Zajedničko kuhanje između vas će stvoriti toplinu uz što ćete vjerojatno razmijeniti i neka zanimljiva i slatka sjećanja i iskustva vezana za kuhanje i hranu.

Idite zajedno u trgovinu

Odvedite svoju svekrvu u shopping. Slobodno je pitajte za mišljenje o tome što sebi želite kupiti. Upoznat će vaš ukus isto kao što ćete i vi upoznati njen ukus. Sve u svemu, shopping je prava terapija tako da ćete se sigurno zbližiti na nekoj višoj razini.

Zajedno pogledajte film ili predstavu

Ovaj će postupak doprinijeti zajedničkom iskustvu te ćete se također međusobno povezati iako kroz film ili predstavu nećete razgovarati. Tako kasnije možete zajedno razglabati i razmijeniti mišljenja o pogledanom.

Cijenite njene dobre strane

Umjesto da uvijek iznašate i primjećujete samo njene loše strane, dobre strane se uvijek moraju puno više cijeniti.

Sudjelujte u njenim hobijima

Svaka osoba voli imati društvo u svojim hobijima. Barem većina nas. Stoga je to ono što i vi možete učiniti. Ako vaša svekrva voli vrtlarenje, pridružite joj se. Naravno, prvo je pitajte želi li uopće društvo i hoćete li joj moći biti od koristi.

Zajedno gledajte stare slike

Pogledajte stare slike svog partnera i njegove obitelji. Svaka slika nosi svoju priču pa ćete se tako udubiti u osjećajne i duboke razgovore, prepričavat ćete razne dogodovštine i uspomene te ćete se samim time čvrsto povezati.

Poštujte je

Ovo je najvažnije od svega. Nema dobre povezanosti bez poštovanja. Vaša svekrva je stup kuće. Ne da vam samo pruža toplinu svog doma, već vam dajte i djelić onoga što voli, a od vas zauzvrat samo očekuje poštovanje.

Dajte vremena i sebi i njoj

Nekim svekrvama treba vremena da se opuste i možda se nećete povezati odmah od prvog dana. Neke su možda malo teže osobe i potrebno im je malo više vremena da se opuste i prilagode. A možda ste baš vi u takvom položaju. Stoga je najbolji način da jednostavno budete strpljivi i da date vremena i sebi i njoj.

To Top