Viralno

Spasio ju je još kao mladunče, a ona mu danas uzvraća velikim zagrljajima

Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj. No, lavica Sirga možda se ne slaže.

Videozapis koji je zabilježio topli trenutak u kojem su zagrljaje razmjenjivali Valentin Gruener i lavica koju je spasio kao mladunče, postao je viralan na TikToku i rastopio je mnoga srca. Video je skupio 195.000 lajkova, a reakcija korisnika aplikacije bila je uglavnom pozitivna.

Gruener, suosnivač projekta Modisa Wildlife Project u središnjoj Bocvani, pronašao je Sirgu kada je bila stara samo nekoliko dana, a to je sve rekao za NBC News u četvrtak putem aplikacije za razmjenu video poruka.

Sirgine su roditelje zarobili jer su lovili stoku, a njihova je mladunčad rođena u rehabilitacijskom kampu gdje su i bili držani.

„Budući da njihova majka nije mogla sakriti svoju mladunčad od čopora kao što bi to činila u prirodi, činilo se da su Sirginu braću i sestre ubili drugi lavovi u logoru“, rekao je Gruener.

Rekao je da iako je Sirga preživjela, majka ju je odbila hraniti. Dodao je da je Sirgu, koja sljedeće godine puni 10 godina, nazvao prema L’enfant lion, filma iz Francuske i Burkine Faso iz 1993. godine.

Lavica živi u vlastitom ograđenom rezervatu koji se nalazi uz njegovu kuću.

“Sirga je nevjerojatno nježna za tako veliku mačku. Kad odem kod nje, uvijek me zagrli kao na onom videu”, rekao je. “Mislim da općenito ima vrlo prijateljsku i nježnu osobnost za takvog jednog lava.”

Gruener je i sam rekao da mu je Sirgina popularnost na društvenim mrežama pomogla da ima veće samopouzdanje u sebe i vjeru u svoj rad i očuvanje divljih životinja.

“Radimo puno videozapisa o svakakvim pitanjima i donosimo odgovore koje uglavnom postavljaju korisnici”, rekao je.

Rekao je da, unatoč njihovoj snazi, lavovi nisu opasni ako se oko njih zna ponašati.

“Lav nije poput stroja koji nekoga želi ubiti”, rekao je. “Prilično su predvidljivi i zapravo prilično bezopasni.”

Nakon što je video objavljen na TikToku, reakcija korisnika bila je uglavnom pozitivna.

@sirgathelioness

Sirga doesn‘t understand the concept of social distancing. Luckily, she doesn‘t have to. #tiktokwildlifeday

♬ Oh No I Hope I Don’t Fall… – IndieHay
To Top