Život

Čestitke za Božić – 21 primjer i savjeti kako ih napraviti

čestitke za Božić

Donosimo vam nekoliko savjeta kako napraviti čestitke za Božić, uz 21 prikladnih primjera koje možete slobodno iskoristiti.

Božić je najradosniji katolički blagdan koji slavi rođenje Isusa Krista i ima jako važno mjesto u srcima svih vjernika. Ovo je blagdan koji donosi mir i veselje u svaki dom, a često se kaže da je Božić vrijeme oprosta i mirenja, kada ljudi zaboravljaju na razmirice i ponovno nalaze sreću jedni u drugima.

Božić je poznat i kao vrijeme darivanja, ali nijedan božićni dar neće biti tako lijep ako uz njega niste poklonili i čestitku punu dobrih želja. Prava božićna čestitka pršti bojama i veselim motivima, a posebno je draga najmlađima. Ako ste okruženi divnim ljudima koji su zaslužili da ih iznenadite predivnom čestitkom nemojte odustati od svog nauma već pustite osjećaje iz srca da se pretoče u riječi na papiru.

Učinite Božić još ljepšim blagdanom za obitelj, djecu, prijatelje i partnere jer Božić je blagdan slanja dobrih želja baš svima koje volite. Budite originalni i napišite riječi ili stihove koji će biti zauvijek zapamćeni. 

Kako napraviti čestitke za Božić?

Božićne čestitke koje možete pronaći ovdje i posvuda su stvarno prekrasne. Ako nemate vremena za izradu vlastite čestitke za Božić, kupite gotovu i malo je uredite, a zatim dodajte neke detalje koje krasi božićni duh i za koje znate da će osoba koja prima čestitku voljeti.

Ne možete pretjerati sa sjajem, ukrasima i šljokicama jer je Božić najveselije doba u godini i upravo su šareni ukrasi ono što nam pomaže da što dulje držimo duh Božića živim. Veseli božićni motivi poput božićnih kuglica, snjegovića i darova uvijek su dobrodošli, a za ljubitelje tradicionalnih čestitki odličan izbor su jelka, jaslice i zvijezda repatica. 

Ako niste kreativni u pisanju čestitki, ali znate što biste voljeli da piše u njoj, za vas smo pripremili izbor najboljih i najpopularnijih čestitki koje će svakome uljepšati božićne blagdane. Izaberite onu koja vam najviše odgovara i učinite nečiji Božić posebnim.

čestitka za Božić

Primjeri čestitki za Božić

 1. U zvjezdanoj noći Božić će doći i unijeti sreću u tvoj dom. Nek ti se ispune sve želje i tugu nek otjera božićno veselje. Sretan i blagoslovljen Božić tebi i tvojoj obitelji!
 2. Božić je sreća od svega veća i radost čovječanstva kroz tisućljeća. Neka i tebi donese veselje i nek ti se ispune sve tvoje želje. Sretan Božić!
 3. Svima želim u duši mir, u srcu mladost i u mislima radost! Snovi neka vam postanu stvarnost! Sretan Božić!
 4. Slušam Badnjih zvona glas i Bogu zahvaljujem za sve vas. Vani je zima i snjegovi bijeli, ali moje srce toplo treperi jer duboko u srcu znam da će i ovaj Božić biti poseban. Sve najbolje za Božić vam želim!
 5. Neka ti ovaj sveti dan donese mir u srcu i radost u životu. Želim ti mnogo ljubavi, zdravlja i sreće tebi i tvojoj obitelji. Od srca ti želim sretan Božić.
 6. Iz godine u godinu sreća nek te prati, da drugima činiš dobro pa da se i tebi vrati. Neka te zdravlje dobro služi pa da ti život bude što duži. Podijeli i ti ove tople želje da svuda proširimo božićno veselje. Sretan Božić!
 7. Radost u srcu, u duši veselje, osmijeh na licu to su naše želje. Pored sebe da imate drage vam ljude i da vam ovaj Božić jako sretan bude. Sretan i blagoslovljen Božić!
 8. Neka božićna zvijezda zasja u tvom srcu i ispuni ti sve želje, nade i snove, a blagoslov malog Isusa neka te prati i vodi kroz život. Sretan Božić!
 9. Svaka minuta sretna ti bila, svaka ti se želja ispunila. Za blagdane neka te sreća prati, ljepše želje ne mogu ti dati. 
 10. Božić nam dolazi! Tisuće čestitki putuje kroz guste pahuljice snijega. Neka i moja pronađe put do tebe i poželi ti sretan Božić umjesto mene.
 11. Neka ove večeri sreća i blagoslov do tebe svrate, zagrle te i vječno prate! Sretan Božić!
 12. Utišaj misli i upali svijeću, molitvu ti šaljem za zdravlje i sreću. Tisuće zvijezda nek započnu pir, želim ti noćas svu ljubav i mir!
 13. Ima li nečega večeras preče, kada se slavi Badnje veče, od ljubavi koja srce grije i duše koja se iskreno smije? Neka ti sutrašnji radostan dan donese sreću i miran san. Sretan i blagoslovljen Božić.
 14. Božić nije doba godine. To je osjećaj koji svi volimo i zaslužujemo. Zaslužuješ ga i ti. Sretan Božić!
 15. Nije važno što nalazite ispod jelke, već tko se nalazi oko jelke s vama. Sretan i blagoslovljen Božić vama i vašoj obitelji.
 16. Božić nije otvaranje darova već otvaranje srca. Zato ti šaljem svu svoju ljubav i najljepše želje kako bi imao najveće božićno veselje. Sretan i blagoslovljen Božić ti želim.
 17. Neka vaši blagdani pršte dobrim željama i ukusnim kolačićima! Sretan Božić cijeloj obitelji.
 18. Neka Božji blagoslov uđe u vaš dom ovog Božića i ne napusti ga nikada. Sretan Božić!
 19. Božić je radost, Božić je sreća i najljepših želja puna vreća! Otvori vreću da želje izađu i sve svoje vlasnike brzo pronađu! Za sebe samo ostavi posljednju želju pa da provedeš Božić u blagdanskom veselju! Sretan Božić!
 20. Dok nebom lete pahulje bijele u srcu ćeš otkriti pravo veselje i znat ćeš da ona zvijezda što blista nosi poruku Isusa Krista. Poruku mira, ljubavi i sreće koja donosi čaroliju na Badnje veče. Sretan i blagoslovljen Božić!
 21. Najljepši Božić je onaj u kojem se dijele zagrljaji i osmijesi, a ne očekuje se ništab zauzvrat. Sretan Božić ti želim!

Božić je blagdan čestitanja i zagrljaja

Božićna čestitka pravi je znak Božića i ako ste ju prestali slati svojim najmilijima znači da je u vama nestao pravi duh Božića. Probudite dijete u sebi i s veseljem napišite čestitke za Božić i pošaljite ih svima koji su vam srcu dragi. 

Trenutak otvaranja čestitke za Božić jedan je od najdragocjenijih osjećaja stoga usrećite ljude koje volite i sjetite ih se i ovog Božića. Iskrena ljubav i dobre želje za Božić unijet će toplinu i u vaš dom jer pisanje božićnih čestitki veseli i onog koji piše i onog koji prima čestitku.

To Top