Život

Čestitke za Bajram – 10 najboljih stihova

Džamija

Bajram je najznačajniji islamski blagdan, a čestitke koje se šalju i primaju u to blagdansko vrijeme imaju veliko značenje za vjernike. Slanjem čestitke za Bajram pokazujete svoju ljubav prema najdražima, prema obitelji i prijateljima, ali i prema kolegama i poznanicima.

Važnost Bajrama u životu Muslimana je velika stoga je važno da ga čestitate ljudima do kojih vam je stalo. Čestitka za Bajram ima bitno mjesto u islamskoj kulturi i upravo njome ćete pokazati koliko vam je stalo do te osobe. Slanjem lijepe čestitke za Bajram unijet ćete radost u mnoga srca.

Čestitke za Bajram - Džamija
Foto: Pixabay

Kako napraviti najljepšu čestitku za Bajram

Čestitke za Bajram možete slati i preko raznih medija, ali još je uvijek najljepša i najdraža čestitka ona koja je pisana rukom i u koju ste unijeli svoj trud. 

Napišite toplu poruku s ljubavi i poštovanjem i potrudite se da bude vezana uz islam. Uz svoje tople riječi dodajte i riječi „Bajram Šerif Mubarek Olsun“ što znači „Nek je plemeniti Bajram blagoslovljen“.

10 najboljih čestitki za Bajram

Neka toplina zamijeni hladnoću, radost nek otjera tugu, svemu ružnom nek izbriše se trag i nek vam čak i mrzak danas bude drag. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Kad čuješ zvuk jutarnjeg ezana, znat ćeš da je to dolazak Bajrama, digni ruke i Allaha zamoli da čuva sve one koje voliš. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka nur ovog Mubarek dana osvijetli tvoju dušu kako bi kroz život koračao putem vjere i zdravog razuma. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Želim ti ljubav i sreću svu, ništa loše čak ni u snu. Teško kad ti bude Allahu se moli i sreću ćeš naći čak i kada boli. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Najiskrenije čestitke i želje za dobro zdravlje, obiteljsko zajedništvo i blagostanje, lijepo raspoloženje, sreću, mir i poštovanje. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka vam Bajram bude vrijeme radosti i druženja s dragim osobama i neka vam njegova svjetlost donese mir, zdravlje i sreću u vaš dom. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Koračajte stazama dobrote, a u duši neka vam caruju spokoj i sreća. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka dani Bajrama donesu radost i zadovoljstvo vašim srcima. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka vam je sretan i berićetan praznik. Provedite ga u sreći, zdravlju i rahatluku sa svojom obitelji i najmilijima. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Želim da tvoja plemenita duša osjeti svu ljepotu Bajrama. Provedi ove radosne dane u krugu ljudi koje voliš i zajedno zahvalite Uzvišenom na blagostanju koje imate. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Ostale prigodne čestitke za Bajram

Čestitamo vam bajramske mubarek dane koje ćete dočekati u krugu obitelji i najmilijih. Okupimo se i darujmo noseći u srcu ljubav i čistoću koju donosi Bajram.

Posebnim danima posebni se spominju ljudi, a lijepe se želje lijepim ljudima šalju. Neka je Allah uvijek uz tebe. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Život je radost, život je dar. Želimo da vam ovi praznični dani budu najveća radost življenja. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka nas Božja riječ zbližava i pokazuje nam put prema istini. Budimo pokorni i volimo jedni druge. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Poruku ti ovu moje srce piše, neka ti Bajram u duši miriše. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Najljepše želje i najljepše snove nek ti donesu Bajramske dove. Osmijeh na licu, sreću i veselje, nek ti se ispune sve tvoje želje. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka ovaj bajram bude nova stranica tvog života, čista i bez grijeha,  puna sreće i radosti. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Neka ti svjetlost obasja dušu kako bi nastavio hodati stazama dobrote i unio sreću srca svojih najmilijih. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Najljepše želje povodom Bajrama ti želim. Neka te Allah prati na tvom putu vjere, ljubavi i poštovanja. Budi onakav kakav želiš drugi da budu. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Sreća, mir i ljubav nek vas danas prate i svake godine u dom da se vrate. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Bajram u srcu, mir u domu tvom. Ljubav u duši, veselje na putu tom. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Čestitke za Bajram su čestitke iz srca

Bajram je važan islamski blagdan koji se temelji na iskazivanju pobožnosti kroz solidarnost i brige za potrebitima. Zbog toga ima važno mjesto u srcu svakog muslimana. 

Čestitanjem Bajrama pokazujete da u vašem srcu ima mjesta za sve ljude i da želite širiti dobrotu među ljudima. Budite srdačni i otvoreni te pokažite poštovanje u svojoj čestitki za Bajram jer ljubav prema drugima temelj je ovog islamskog blagdana.

To Top