Zabava

Thanos: Zašto ga je Marvel prikazao u Čuvarima galaksije

Thanos: Zašto ga je Marvel prikazao u Čuvarima galaksije

U Čuvarima galaksije Thanos ima malu ulogu, a Marvel Studios ima specifičan razlog zašto je htio da se Mad Titan pojavio i ovdje. Franšiza Čuvari galaksije doživjela je veliko priznanje 2014. godine kada je publika upoznala Star-Lorda, Gamoru, Draxa, Rocketa i Groota. Film Jamesa Gunna bio je veliki hit, i dok su novi likovi koje je prikazao bili izvanredni, čak i prema sveobuhvatnim standardima Marvel Cinematic Universa, mnogi obožavatelji bili su uzbuđeni i zato što će više vidjeti Thanosa nakon što su ga vidjeli u skrivenoj sceni na kraju Osvetnika.

Foto: Shutterstock

Koristio se za usavršavanje drugog lika?

U Čuvarima galaksije nisu ga prikazali u puno scena, budući da se koristi kao još veći negativac od samog Ronana koji za njega radi. Mad Titan također se uklapa u film zbog svoje povezanosti s Gamorom i Nebulom jer je otkriveno da su obje njegove posvojene kćeri. MCU nije koristio ovu pojavu da prikaže Thanosovu moć jer je ona umjesto toga sačuvana za Osvetnike. Budući da je Marvel znao da je on prijetnja s kojom će se Osvetnici jednog dana suočiti, mnogi su smatrali da je njegovo pojavljivanje u Čuvarima galaksije primjer studija koji je postavio nacrt koji će na kraju donijeti u MCU.

Foto: Shutterstock

Thanosovo pojavljivanje u Čuvarima galaksije zapravo je napravljeno iz sasvim drugog razloga. Prema predsjedniku Marvela, Kevinu Feigeu u The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe, ono što su htjeli je da se Thanos pojavi kako bi usavršio Ronana. Feigeov način razmišljanja bio je da bi Mad Titan mogao biti netko kome se Ronan suprotstavlja. To bi ga moglo učiniti zastrašujućim za publiku, kako je i sam rekao:

“Bilo je to da pokušamo prikazati Ronana na bolji način. Stavili smo Thanosa kako bi mu Ronan mogao reći neka ide kvragu – tako da je i sam evoluirao kao negativac. Nije bilo puno prikaza Thanosa jer je to jednostavno bilo širenje priče o tim likovima.”

Thanosovo pojavljivanje otežalo je snimanje

Redatelj James Gunn više je puta u prošlosti rekao da ne želi uključiti Thanosa u radnju zato što bi mu njegova uloga otežavala snimanje filma. To je jedan od rijetkih trenutaka kada je Gunn izrazio frustraciju zbog rada za Marvel Studios.

Foto: Shutterstock

Iako ima smisla zašto bi Marvel htio Thanosa u Čuvarima galaksije i dao Ronanu veći i snažniji karakter da se nekome suprotstavi, na snazi je još uvijek presuda koliko je to uistinu bilo uspješno. Ronanov najprkosniji čin bio je ubijanje The Othera u Thanosovoj prisutnosti. No, tada se Mad Titan okrenuo i rekao da će okupati zvjezdane puteve Ronanovom krvlju ako ga razočara. To je čak učinilo da se Ronan malo učini kao ulizica, a ne njegov preteći negativac. Nažalost, Ronan nema puno budućnosti u MCU-u nakon svoje propasti u Čuvarima galaksije. Marvel ga zbog toga nije mogao usavršiti i učiniti jačim negativcem.

To Top