Zabava

Zasladite si hladne dane i isprobajte ove zanimljive recepte za najfinije muffine!

Ako tražite savršen način da si zasladite dan, muffini su uvijek way to go! Postoje vrlo jednostavni recepti, ali postoje i oni zeznutiji kako bi vaši muffini dosegli savršenstvo. Stoga vam donosimo upravo takve recepte, od kojih ćete dobro zasladiti kako svoj brk, tako i brk drugih kojima ćete ih peći.

Muffini od bundeve i jabuke sa Streusel preljevom

Sastojci:

  • 2-1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 2 šalice šećera
  • 1 žlica začina za pitu od bundeve
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 1 šalica bundeve iz konzerve
  • 1/2 šalice biljnog ulja
  • 2 šalice sitno nasjeckanih oguljenih jabuka

Sastojci za preljev:

  • 1/4 šalice šećera
  • 2 čajne žlice višenamjenskog brašna
  • 1/2 čajne žličice mljevenog cimeta
  • 1 žlica maslaca ili margarina

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, začin za pitu od bundeve, sodu bikarbonu i sol. Pomiješajte jaja, bundevu i ulje; umiješajte u suhe sastojke sve dok se ne navlaže. Stavite jabuke. Napunite 18 namašćenih ili papirom obloženih čašica za muffine do tri četvrtine. Za preljev pomiješajte šećer, brašno i cimet. Narežite maslac dok smjesa ne nalikuje grubim mrvicama; pospite 1 žličicu preko svakog muffina.

Pecite 30-35 minuta na 180° dok čačkalica koju ćete u muffine upiknuti za provjeru ne izađe čista.

Muffini s kremom od borovnica

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 šalice šećera
  • 1 šalica biljnog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 4 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 šalice kiselog vrhnja
  • 2 šalice svježih borovnica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°. U zdjeli umutite jaja. Postupno dodajte šećer. Mutite polako ulijevajući ulje. Nakon toga dodajte vaniliju. Pomiješajte suhe sastojke; naizmjence dodajte kiselo vrhnje. Nježno umiješajte borovnice.

Napunite podmazane čašice za muffine do tri četvrtine. Pecite 18-20 minuta dok čačkalica kojom ćete upiknuti muffine ne izađe čista.

Double chocolate banana muffini bez jaja

Sastojci:

  • 1-1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 2/3 šalice šećera
  • pola šalice kakaa za pečenje
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • pola čajne žličice sode bikarbone
  • 1-1/3 šalice zgnječenih zrelih banana (oko 2 do 3 srednje)
  • pola šalice običnog jogurta
  • 1/3 šalice ulja kanole
  • 1-1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 3/4 šalice poluslatkih čokoladnih čipsa (čokoladnih mrvica za kekse)
  • kakao za pečenje, po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°. U velikoj posudi umutite prvih 5 sastojaka. U drugoj posudi umutite banane, jogurt, ulje i vaniliju dok se ne sjedine. U smjesu dodati brašno; miješati sve dok se ne navlaži. Ubacite komadiće čokolade.

Napunite 12 namašćenih ili obloženih čašica za muffine do tri četvrtine. Pecite 15-20 minuta dok čačkalica kojom ćete upiknuti muffine ne izađe čista. Po želji pospite kakaom za pečenje.

Muffini od maslaca s brusnicama

Sastojci:

  • 1 šalica brusnica, grubo nasjeckanih
  • 3/4 šalice šećera, podijelite na dva dijela
  • 3 šalice višenamjenskog brašna
  • 3-1/2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • pola šalice maslaca
  • 1 jaje
  • 1-1/2 šalice mlaćenice, sobna temperatura
  • 2 žlice odmrznutog koncentrata soka od naranče

Sastojci za maslac od brusnica:

  • 1 šalica sušenih brusnica
  • 1 šalica slastičarskog šećera
  • pola šalice maslaca
  • 1 žlica limunovog soka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°. Pomiješajte brusnice s 1/4 šalice šećera; stavite na stranu za poslije. Pomiješajte brašno, preostali šećer, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Narežite maslac dok smjesa ne nalikuje gruboj smjesi.

Lagano umutite jaje, mlaćenicu i koncentrat soka od naranče. Suhim sastojcima dodajte smjesu od jaja i zaslađene brusnice, miješajte dok se dobro ne sjedine. Žlicom stavite tijesto u 18 čašica za muffine namazane maslacem, napunite do dvije trećine. Pecite oko 25 minuta dok čačkalica kojom ćete upiknuti muffine ne izađe čista.

Za maslac od brusnica – sušenih brusnica obradite u blenderu. Dodajte šećer, maslac i limunov sok; miksajte dok se ne pretvori u glatku smjesu. Ostavite u hladnjaku do posluživanja.

U slast!

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

To Top