Viralno

Turist koji je uzeo pijesak s plaže u Italiji dobio kaznu od preko 1.000 eura

Francuski turist kažnjen je s više od 1.000 eura nakon što je pokušao napustiti Sardiniju s više od četiri kilograma pijeska s lokalne plaže.

Predivan bijeli pijesak na talijanskom otoku je zaštićen, a sve ljude koji ga uklanjaju s plaža očekuju visoke novčane kazne, pa čak i zatvorske kazne.

Neimenovani turist uhićen je na aerodromu Cagliari Elmas 1. rujna ove godine, nakon što su među njegovim stvarima pronađene i četiri boce u kojima se nalazilo 4,4 kilograma zaštićenog pijeska, prenosi CNN.

Pronađene boce s pijeskom su zaplijenjene te se nalaze u lokalnoj policijskoj stanici gdje se tijekom godine obično nakupe velike količine ovog pijeska kojeg turisti pokušavaju ponijeti sa sobom.

Foto: Corpo Forestale

Regionalni zakon kojim je zabranjeno uzimati pijesak sa Sardinijskih plaža donešen je 2017. godine. Kazne za uzimanje pijeska se kreću od 500 pa sve do 3.000 eura, ovisi o količini uzetog pijeska. Ovakav zakon je donešen zbog sve učestalijeg uzimanja pijeska.

Posebno su ciljane plaže s nevjerojatnim ružičastim i bijelim pijeskom, koji se ponekad čak prodaje i kao suvenir preko interneta.

To Top