Sport

Sportske zanimljivosti koje dosad možda niste čuli

Sport je mnogima bijeg od surove realnosti. Kada su sportaši na terenu ili navijači udubljeni u gledanje najdraže ekipe i igrača, svi problemi i brige padaju u drugi plan. Ako ste samo zaljubljenik u online kladionice ili pak religiozno pratite svoju ekipu, prirodno je da želite znati sve što se zbiva oko nje i u sportu općenito. Ipak, nemoguće je da znate sve pa tako postoje i neke vrlo zanimljive činjenice s kojima se još niste upoznali, a iznenadit će vas. Donosimo vam neke od najčudnijih, najsmješnijih i najluđih!

Jordan jači od Malezije

Michael Jordan vrlo je vjerojatno najbolji košarkaš kojeg je svijet imao priliku gledati, a to su prepoznali i sponzori poput tvornice sportske opreme Nike. Ona je vrlo brzo po početku njegove karijere prepoznala talent i potpisala ugovor s njim kako bi ih predstavljao na košarkaškom terenu, ali i izvan njega. Ono što je fascinantno je da Michael od Nikea zarađuje toliko veliku svotu novca da na godišnjoj razini od tog sponzorstva zarađuje više nego svi zaposlenici Nikea u Maleziji zajedno! Ova činjenica je još luđa kada se podsjetimo da je Jordan svoju karijeru završio još 2003. godine.

Za što su veće šanse?

Gaylord Perry bio je igrač bejzbola u najjačoj američkoj ligi, MLB-u. On se proslavio kada je 1963. godine izjavio kako će prije čovjek sletjeti na Mjesec nego što će on udariti home run. 20. srpnja 1969. godine, Neil Armstrong je zakoračio na mjesec, a Perry je isti dan, samo par sati kasnije, uspio udariti svoj prvi home run.

Ako prođe, prođe

Jedan od najvećih koji su ikada igrali nogomet, Diego Armando Maradona, čitav je život bio vrlo osebujan, kako na terenu, tako i izvan njega. Dobro je znana činjenica da je u svom životu volio uživati i u kokainu što je jako naštetilo reputaciji koju je stekao kao izvrstan nogometaš. Jednom je prilikom tako za testiranje na drogu za koje je bilo potrebno dati urin koristio lažni, plastični komad “muškosti” koji je bio ispunjen čistim urinom. 

Spajanje timova

Rat je nešto najgore što se može desiti svijetu, a to znaju veći fanovi ekipa američkog nogometa Pittsburgh Steelers i Philadelphia Eagles. Kada je došlo do Drugog svjetskog rata, toliko značajan broj igrača ova dva tima je pozvan u američku vojsku da su se te ekipe spojile u jednu kako bi zajedno nastupile u sezoni 1943. godine. Nosili su ime Steaglers.

Najpopularniji sport na svijetu

Česte su debate među ljubiteljima sporta oko toga koji je najpopularniji sport na svijetu. Logički zaključak većine je kako je to nogomet, a slijede ga košarka te sportovi poput rukometa, tenisa itd. Ipak, mnogi se iznenade kada saznaju koji je najpopularniji sport na svijetu kada gledamo koliko se osoba bavi njime. Naravno, riječ je o pecanju!

Tri najgledanija natjecanja na svijetu

Osobe se doista razlikuju pa tako ne volimo svi gledati iste sportove i natjecanja. Pokušavajući odgonetnuti koja su tri najgledanija sportska natjecanja na svijetu došlo se do zaključka kako su to Ljetne Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo u nogometu te Formula 1.

To Top