Ljubav

Sex igračke: 6 ukorijenjenih mitova

Sex igračke - ukorijenjeni mitovi koji nisu takvi kakvima se čine

Sex igračke nude vam vrstu užitka koju vam sex sam po sebi ne može pružati (npr., vibracija). Sex će tako učiniti zabavnijim i povezat će vas s partnerom na nevjerojatan i uzbudljiv način.

Osim toga, izvrsne su za poboljšanje seksualnog samopouzdanja pojedinca. Korištenje sex igračaka možete saznati više o svojim „slatkim“ točkama, što i kako želite da vam se pruži zadovoljstvo.

Unatoč brojnim prednostima vrućih igračaka – koje se mogu koristiti i u solo i u sexu s partnerom – oko njih još uvijek kruže razni mitovi koji ugrožavaju čaroliju koju mogu pružati. U nastavku se nazale upravo takvi mitovi, a mi ćemo ih pokušati razbiti.

Foto: Shutterstock

„Sex igračke su za samce“

Ovo ne može biti pogrešnije. Da, seksualne su igračke izvrstan način da sami obogatite svoj put do seksualne samospoznaje, a izvrsne su i za povećanje vašeg samozadovoljstva. Ipak, imaju isti učinak (između ostalih prednosti) kada ih koristite i u partnerskom sexu. Sex tako može postati daleko zabavniji i ugodniji.

„Ako ženi treba sex igračka za orgazam, s njom nešto nije u redu“

Činjenica da je mnogim ženama potrebna pomoć sex igračaka za orgazam ne znači da s njima nešto nije u redu. Jednostavna je to anatomija.

Nekim ženama nije tako lako doći do vrhunca, pogotovo ne samo kroz prodorni sex. Samo oko 30% žena doživljava orgazam od penetrativnog sexa, dok većina treba dodatnu stimulaciju, posebno u klitorisu.

Ova dvostruka stimulacija teško se događa tijekom samog sexa, samo će nekoliko poza pogoditi G-točku i klitoris organski stimulirani u isto vrijeme.

Klitoris – glavno središte užitka žene – bolje reagira na vibracije nego na pritisak. Stoga, više je nego normalno da je ženi potrebna pomoć vibrirajućih sex igračaka. Za žene i muškarce koji koriste sex igračke uopće ne znači da s njima nešto nije u redu. Osim toga, sex igračke mogu uvelike predigru učiniti zanimljivijom.

Foto: Shutterstock

„Muškarci koji uživaju u korištenju analnih sex igračaka moraju biti ili homoseksualci ili biseksualci“

Protiv ovog se mita najgore i najteže boriti jer ima jako duboko korijenje. Ovaj mit uglavnom potječe od hetero muškaraca. Analna igra još se uvijek povezuje s gay sexom, a to baš i nije tako.

Da, homoseksualci prakticiraju analnu igru, ali isto tako je prakticiraju i (neki) lezbijski parovi, hetero žene i hetero muškarci. Anus ima bezbroj živčanih završetaka, što ga čini erogenom zonom. I bez obzira na spol, svi imamo anus.

Prema anatomiji muškog tijela, muškarci upravo u tom području imaju dodatni izvor užitka, a to je područje poznato kao P-točka. P-točku možete stimulirati izvana (pritiskom na perineum), ali unutarnja stimulacija muškarcima također može pružati užitak i orgazam.

„Samo parovi s problemima u sexu koriste sex igračke“

Ovaj mit je opet popularniji među heteroseksualnim muškarcima. Možda si ne mogu priznati činjenicu da oni sami ne mogu skroz zadovoljiti ženu. Mnogi se od strane sex igračaka osjećaju veoma ugroženo i smatraju da ako njihova partnerica za orgazam mora koristiti sex igračke da nešto ne rade dobro.

Da, ponekad muškarci zapravo i rade krive stvari u seksualnom zadovoljavanju žene kao što je na primjer, ignoriranje činjenice da ženi za uzbuđenje treba više vremena i da joj je potrebno više stimulacije prije penetracije. Carlyn Beccia napisala je briljantan članak o temi: Što ako muškarci uđu u žensko tijelo tijekom sexa? Činjenica da se žene razlikuju od muškaraca ne čini sex igračke lošima. Nemojte njih kriviti. Umjesto toga, muškarci koji su nesigurni u svoju seksualnu izvedbu, trebali bi to sagledati kritički.

Foto: Shutterstock

„Sex igračke su potencijalna zamjena za seksualnog partnera“

Koliko god žene masturbirale i koristile sex igračke, nije moguće da će te igračke zamijeniti sex s muškarcem gdje je prisutan dodir, poljubac, povezanost, zavođenje, igre…

Ako koristite sex igračke, to ne znači da morate stajati ili između njih ili između sexa s muškarcem. Sex igračke možete koristiti tijekom masturbacije, ali i tijekom sexa s partnerom. Možete ih koristiti za svoj užitak, za partnerov ili za užitak vas oboje istovremeno. Ako radije masturbirate seksualnim igračkama umjesto da prakticirate sex s partnerom, problem nije u igračkama već u vašem seksualnom zadovoljstvu s partnerom. Dakle, prijedlog je da taj problem dublje pogledate, umjesto da upirete prstom u sex igračke.

„Vibrirajuće će vas igračke desenzibilizirati“

Vaši živčani produžeci nemaju životni vijek i ne možete ih ubiti ako ih pretjerano stimulirate. Naše sposobnosti osjeta su beskonačne onda kad ih imamo. Naravno, možda ćete osjećati manje uzbuđenje onda kad se upoznate s nekom senzacijom, ali to ne znači da ćete osjećati manji užitak. To samo znači da ste navikli na neke osjećaje.

Druga je stvar privremena desenzibilizacija. Ako svoj vibrator koristite na klitorisu duže vrijeme, očito ćete na tom području osjetiti utrnulost. Ali to je samo privremeno, sve se vraća u normalu gotovo odmah nakon što prestanete.

Vibrirajuće seksualne igračke povećavaju vaš senzibilitet, a ne suprotno. Inače s njima ne bismo doživjeli orgazam.

Ne morate isprobati sve, a ne morate biti niti otvoreni za ideju pokušaja. Ipak, ta bi odluka trebala biti sukladna vašim preferencijama, a ne zato što mitovi u društvu kažu da ne biste trebali. Istina je da sex igračke mogu poboljšati vaš seksualni život.

To Top