Horoskop

Rakovi su puni empatije, a evo njihovih 13 zlatnih osobina

Rakovi su puni ljubavi i empatije, a evo i još nekih osobina

Pod vladanjem Mjeseca, planeta koji je povezan s njihovim emocijama i unutarnjim potrebama, Rakovi zapravo vrlo lako mogu shvatiti kako se osjećaju drugi ljudi. Svoje odnose nikako ne shvaćaju olako i uvijek teže imati dublje odnose s ljudima u njihovom životu. Međutim, ponekad će se možda morati povući i biti sami kako bi se suočili sa svojim intenzivnijim emocijama. Tako se ponekad možda čine kao da su neraspoloženi ili povučeni, a zapravo samo odvajaju vrijeme kako bi bolje razumjeli sebe. Evo još nekih zanimljivih karakteristika naših Rakova.

Foto: Shutterstock

Rakovima su prijatelji kojima se svi uvijek javljaju za savjet

Vrlo se lako mogu staviti u tuđe cipele i intuitivno mogu osjetiti kroz što neka osoba prolazi. Oni imaju prirodni majčinski instinkt koji im pomaže ljudima dati prave utješne riječi koje će često razveseliti ljude. Prijatelji često dolaze upravo njima i iznašaju svoje probleme i nesigurnosti jer znaju da će Rakovi strpljivo saslušati te da neće iznositi nikakvu osudu. S druge strane, oni nikad neće poslušati tuđi savjet, samo će napraviti po svom.

Rakovi su vrlo bliski sa svojom obitelji

Obitelj je Rakovima vrlo važna i često se osjećaju vrlo privrženima mjestu i okruženju u kojem su odrasli. Slobodno vrijeme i blagdane često će provesti sa svojom obitelji, bilo da će se samo družiti jedni kod drugih ili će otići na veliko putovanje. Čak i ako nemate obitelj, često svoje prijatelje gledate kao obitelj.

Često su prilično nostalgični

Mnogo vremena provode razmišljajući o prošlosti, a vjerojatno se dobro sjećaju i određenih datuma ili događaja iz djetinjstva. Mogla bi ih privući i odjeća ili dekor iz nekog drugog doba – možda se čak osjećaju kao da bi se u nekom prošlom vremenu bolje uklopili. Međutim, važno se vratiti u sadašnjost umjesto da se zadržavamo na prošlim postupcima i žaljenjima.

Rakovi će radije ostati unutra, nego ići van

Izlazak u zagužvani bar i druženje sa strancima mogla bi biti njihova najgora noćna mora. Radije bi imali mala okupljanja s ljudima koje već poznaju i s kojima im je već ugodno. Kad su raspoloženi za mirovanje i izležavanje, teško da će im netko promijeniti mišljenje.

Žude za dubokoumnim razgovorima

Kada s ljudima razgovaraju, vole čuti o tome kako im stvarno ide u životu, a ne samo o pozitivnom frontu i maski iza koje se ljudi često sakrivaju. Obožavaju smislene razgovore u kojima se mogu udobno otvoriti i s nekim podijeliti svoje osjećaje. Kroz razgovor o svojim intenzivnim emocijama osjećaju se bližima i povezanijima u svojim odnosima.

Foto: Shutterstock

Konfrontacija nije njihova najjača strana

Kad su uzrujani, često to neće pokazati. Umjesto da se direktno suoče s problemom, radije će ga ignorirati i nadati se da će nestati. Možda se čak osjećaju loše zbog ljutnje na prijatelja ili člana obitelji, jer ne žele povrijediti njihove osjećaje. Međutim, budući da su tako empatični, to im ponekad može otežati da se zauzmu za sebe.

Rakovi će često na prvu izgledati sramežljivo

Kad upoznaju nove ljude, mogli bi malo podići zidove, no vole prvo isprobati osobu i njenu energiju prije nego što je prime u svoj život. Moraju biti sigurni u osjećaje drugih prije nego što naprave bilo kakav potez. Kada s nekim prvi put izlaze i tek ga upoznaju, možda će trebati malo vremena da se opuste i pokažu svoju osobnost.

Kuhanje je njihov jezik ljubavi

Kada su pod stresom, vole se prepustiti svojoj omiljenoj hrani. Vjerojatno se okreću receptima koji su im radile mama ili baka dok su bili mali jer ih podsjećaju na dom. Kuhanje je način da se smire i osjećaju sigurno, bez obzira na to koliko su udaljeni od obitelji, a možda bi željeli i prirediti večere za svoje prijatelje.

Rakovi se vole brinuti o ljudima

U svojim odnosima skloni su preuzeti vrlo brižnu ulogu. Vole se osjećati da su potrebni ljudima, pa često traže način na koje mogu ponuditi podršku svojim bliskim prijateljima ili partnerima. Prema svojim voljenima će se uvijek ponašati zaštitnički i uvijek činite one male (ali velike) stvari za druge ljude.

Intimni odnosi

Seks bez veze im je u redu, ali vjerojatno će ostati samo ako osjete neku emocionalnu povezanost. Rakovi su šarmeri i mogu biti vrlo koketni i u tom kontekstu veliki igrači. No, nakon što se predaju u vezu, tu romansu unose u krevet. Naposljetku, seks mora biti emocionalno zadovoljavajući kako bi Rak ostao angažiran.

Foto: Shutterstock

Rakovi su prilično odlučni

Rak je vodeni znak, tako da ovo zvuči pomalo kontraintuitivno. Ali Rakovi su također jedan od četiri kardinalna horoskopska znaka, što znači da su ambiciozni i orijentirani na akciju. Jednom kada shvate da nešto žele, na primjer, napraviti opasan potez u karijeri ili nekoga večeras imati u svom krevetu, krenut će na vrlo intenzivan i usredotočen način.

Uvijek su orijentirani na štednju

Budući da toliko cijene sigurnost, često će nastojati štedjeti novac. Dakle, ako s Rakom uđete u ozbiljnu vezu, pokušajte predložiti da otvorite zajednički štedni račun i samo gledajte kako im raste pozitivno uzbuđenje.

Rakovi su prilično smiješni i imaju dobar smisao za humor

Postoji razlog zašto su mnogi komičari Rakovi, kao što su Will Ferrell, Kevin Hart, Sofia Vergara. Rakovi su prirodno smiješni i emocionalno inteligentni, pa su zato i profesionalci u osvjetljavanju svih aspekata svakodnevnog života. Doduše, ponekad su pomalo neobični i blesavi, što ih čini još simpatičnijima.

To Top