Zabava

Najvažnija pitanja za iduću sezonu NBA lige

Nedavno je završila sezona NBA lige koja je po gotovo svemu bila posebna, a Los Angeles Lakersi postali su novi prvaci. Još se prašina dignuta proslavom titule nije niti slegla, a ljubitelji najjače košarkaške lige na svijetu već su počeli s planiranjem i prognozama za iduću sezonu. Spominju se najjači klubovi i igrači te njihove budućnosti i destinacije, piše portal HR Sport.

Gdje će karijeru nastaviti Giannis?

Ovo je pitanje kojim su se najviše pozabavili stručnjaci američkog ESPN-a, a odluka do koje su došli jest kako bi za Grka najbolje bilo sačekati kraj iduće sezone te tada odlučiti želi li potpisati “supermax” ugovor s Bucksima ili promijeniti sredinu. Bucksi su drugu godinu zaredom imali najbolji učinak u regularnom dijelu sezone, ali razočarali u doigravanju. Giannis je definitivno igrač koji želi osvojiti naslov i čini se kako bi to mogao pokušati s nekim drugim klubom. Lako je moguće da ćemo gledati scenarij kakav se odvio s Davisom koji je zbog prelaska u Lakerse došao do svoje prve titule. 

Za koga će igrati Chris Paul?

Oklahoma City Thunder otpustio je trenera Billyja Donovana što je možda dobar znak da će klub krenuti s rebuildingom. To bi gotovo sigurno značilo da je Chris Paul na izlaznim vratima. Zadnjih dana povezuje ga se s novim prvacima Lakersima kojima bi bio ogromno pojačanje. Ipak, prema trenutnom ugovoru, Paul bi trebao u idućoj sezoni zaraditi 41 milijun dolara u Oklahomi te više od 44 milijuna za dvije sezone što bi ipak mogao biti glavni razlog njegovog ostanka. 

Tko je treća zvijezda Brooklyna?

Mnogi očekuju kako će Brooklyn krenuti u lov na treću zvijezdu koja će dijeliti parket s Durantom i Irvingom u idućoj sezoni. No, postavlja se pitanje ima li Brooklyn tu treću zvijezdu već u svojoj ekipi. Možda bi najbolji potez kluba bio dati Carisu LeVertu ulogu koju bi dobila ta nova zvijezda jer je već više puta pokazao svoju klasu i da se radi o odličnom igraču. Teško je predvidjeti kako bi to izgledalo jer zbog Durantove ozlijede taj trojac zapravo nije niti igrao zajedno. Vidjet ćemo što predstoji za Netse sa zdravim Durantom i Irvingom te Nashom kao novim trenerom.

Što očekivati od Philadelphije?

Nakon što su poprilično lako ispali u prvom kolu doigravanja, Philadelphia je otpustila svog trenera Bretta Browna. U ovu pauzu između sezona njihovi navijači ulaze s puno pitanja. Na ono tko će biti novi trener, Phila je odgovorila relativno brzo i dovela Doca Riversa koji je ranije napustio klupu Clippersa. Sada je preostalo vidjeti koje će poteze klub povući kada je riječ o igračkom kadru. Potencijal u klubu je ogroman, ali čini se da nešto ne štima u klubu pa smo već navikli gledati Philadelphiju kako poprilično rano, a ponekad i tragično ispada iz doigravanja. Doc Rivers mogao bi biti ključ uspjeha, iako se po mnogima radi o precijenjenom treneru koji zadnjih godina nije ostvario značajniji uspjeh, čak niti sa supermomčadi koja se za prethodnu sezonu stvorila u Los Angeles Clippersima. Philadelphia je njegova najnovija prilika da utiša svoje kritičare.

To Top