Viralno

Najusamljeniji slon na svijetu napustit će zoološki vrt u Pakistanu nakon 35 godina

Kaavan, najusamljeniji slon na svijetu, napokon je nakon 35 godina dobio medicinsku dozvolu za napuštanje zoološkog vrta u Pakistanu u potrazi za boljim životom.

Martin Bauer, glasnogovornik organizacije Četiri šape izjavio je da je slon dobio medicinsku dozvolu za putovanje u Kambodžu. gdje će imati bolje uvjete za život i društvo, prenosi The Guardian.

Nakon 2012. godine, kad je Kaavan izgubio svoju partnericu, borio se s usamljenošću te je živio u lošim životnim uvjetima. Nedavno je podvrgnut detaljnom liječničkom pregledu u zoološkom vrtu.

“Slon je također razvio stereotipno ponašanje, odnosno satima je znao pomicati glavu naprijed i nazad. To se uglavnom događalo zašto što mu je jednostavno bilo dosadno”, nadodao je Bauer.

Visoki sud u Pakistanu, u svibnju je zatražio zatvaranje zoološkog vrta Marghazar zbog loših uvjeta. Uzrok spašavanja Kaavana iz teških uvjeta zoološkog vrta privukao je pažnju aktivista širom svijeta i poznatih osoba, uključujući američku pjevačicu Cher, koja je lobirala za njegovo preseljenje.

To Top