Život

Najbolja svjetska jela na žlicu: Top 9 recepata

Najbolja svjetska jela na žlicu: Top 9 recepata

U današnjem užurbanom svijetu, gdje vrijeme postaje luksuz, jela na žlicu predstavljaju pravu oazu užitka. Topla, ukusna i često puna tradicionalnih okusa, jela na žlicu su ne samo zadovoljavajuća večera, već i prava umjetnost kulinarstva. Ova kolekcija recepata za jela na žlicu donosi vam putovanje kroz različite kuhinje i okuse, istražujući raznovrsne svjetske recepte koji će zagrijati vaša srca i duše.

Najbolja jela na žlicu iz cijelog svijeta

Ova selekcija jela na žlicu nudi inspiraciju za svaku prigodu i svaki ukus. Slijedite nas na ovom ukusnom putovanju dok istražujemo neodoljive recepte za jela na žlicu koji će vas osvojiti i potaknuti vas da se okušate u umjetnosti kuhanja na žlicu.

Juhe
Pexels

Minestrone (talijansko jelo na žlicu)

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 šargarepe, narezane na kolutiće
  • 2 stabljike celera, narezane na kolutiće
  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 žlica paradajz paste
  • 1 konzerva pelata (400 g)
  • 1 konzerva bijelog pasulja (400 g), ocijeđen i ispran
  • 1 šolja kuvane testenine (npr. makarona ili školjki)
  • 1 litar povrtnog bujona
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice timijana
  • So i biber po ukusu
  • Parmezan sir (za posluživanje)
  • Svježi peršun (za posluživanje)

Uputstvo:

  1. U velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite nekoliko minuta dok ne omekšaju i postanu staklasti.
  2. Dodajte šargarepe, celer, krumpir i crvenu papriku u lonac. Pržite povrće oko 5-7 minuta dok ne omekša i počne se blago karamelizirati.
  3. U lonac dodajte paradajz pastu i pržite je zajedno s povrćem još 2-3 minute kako bi se oslobodili njihovi okusi.
  4. Sada dodajte pelate i pasulj. Lagano ih izgnječite viljuškom ili kašikom dok se sve dobro sjedini s ostalim sastojcima u loncu.
  5. Dolijte povrtni bujon u lonac. Dodajte origano, timijan, sol i biber po ukusu. Promiješajte sve sastojke i pustite da juha zavrije.
  6. Nakon što juha zavrije, smanjite vatru na nisku i pokrijte lonac. Kuhajte juhu oko 20-25 minuta ili dok povrće ne omekša.
  7. Dok se juha kuha, skuhajte tjesteninu u posebnom loncu prema uputstvima s pakovanja. Kada je tjestenina gotova, ocijedite je.
  8. Kad je povrće u juhi omekšalo, dodajte kuhane tjestenine. Promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta kako bi se tjestenina dobro upila u juhu.
  9. Kušajte juhu i prilagodite količinu soli i bibera prema svom ukusu.
  10. Poslužite Minestrone vruću, posipanu svježim peršunom i naribanim parmezanom. Poslužite uz svježe pecivo ili tost.
Ukusna juha
Pexels

Tom Yum (tajlandsko jelo na žlicu)

Sastojci:

  • 10-12 kozica, očišćenih i oguljenih (možete koristiti i pileće ili tofua za vegetarijansku verziju)
  • 4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 limunske trave, izrezane na komade i lagano zgnječene
  • 3-4 kriške galangala (ili đumbira kao zamjena)
  • 3-4 kaffir limete listova (možete koristiti i sušene ako svježi nisu dostupni)
  • 3-4 crvene čili papričice, sitno narezane (prilagodite količinu prema svojoj želji za ljutoćom)
  • 200g šampinjona, narezanih na tanke ploške
  • 1 srednja rajčica, narezana na četvrtine
  • 2-3 žlice ribljeg umaka
  • 2-3 žlice soka od limete
  • 1 žlica šećera
  • Svježi korijander (za garnish)
  • Sol po ukusu

Uputstvo:

  1. Zagrijte temeljac u velikom loncu na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte limunsku travu, galangal, kaffir limetu i čili papričice u lonac. Pustite da se kuha oko 5-7 minuta kako bi se oslobodili njihovi okusi.
  3. Dodajte kozice u juhu i kuhajte ih dok ne postanu ružičaste i skuhane, što obično traje 2-3 minute. Ako koristite piletinu, kuhajte je dok ne bude skroz kuhana.
  4. Dodajte šampinjone i rajčicu u lonac i kuhajte ih još 2-3 minute.
  5. Smanjite vatru i dodajte riblji umak, sok od limete i šećer. Temeljito promiješajte sve sastojke i kuhati još 2-3 minute. Kušajte i prilagodite okus dodavanjem soli ili više limete ako je potrebno.
  6. Prije posluživanja, uklonite limunsku travu, galangal i kaffir limetu.
  7. Poslužite Tom Yum juhu vruću, posipanu svježim korijanderom.

Gazpacho (španjolsko jelo na žlicu)

Sastojci:

  • 6 velikih zrelih rajčica, narezanih na komade
  • 1 krastavac, oguljen i narezan na komade
  • 1 crvena paprika, narezana na komade
  • 1 mala crvena lukovica, narezana na komade
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 šalice soka od rajčice (ili rajčica iz konzerve)
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žlica limunovog soka
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Prstohvat šećera (po želji)
  • Kocke leda (opcionalno)
  • Svježi bosiljak ili peršin (za posluživanje)

Uputstvo:

  1. U blenderu ili procesoru hrane, stavite narezane rajčice, krastavac, crvenu papriku, crveni luk i sitno nasjeckani češnjak.
  2. Dodajte sok od rajčice, maslinovo ulje, vinski ocat i limunov sok u blender s ostalim sastojcima.
  3. Pulsirajte ili miksajte smjesu dok ne postane glatka i bez grudica. Ako je smjesa previše gusta, možete dodati malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju.
  4. Kušajte Gazpacho i prilagodite okus dodavanjem soli, crnog papra i šećera po potrebi. Šećer se dodaje kako bi se izbalansirala kiselost i naglasila slatkoća rajčica.
  5. Pokrijte posudu s Gazpachom i stavite je u hladnjak barem 2 sata (ili preko noći) kako bi se ohladila i svi okusi sjedinili.
  6. Prije posluživanja, promiješajte Gazpacho i poslužite ga hladnog, možete dodati kocke leda za dodatnu svježinu.
  7. Ukrasite svaku porciju svježim bosiljkom ili peršinom te malo maslinovog ulja po vrhu.

Pho (vijetnamsko jelo na žlicu)

Evo detaljnog recepta za pripremu Pho, tradicionalnog vijetnamskog jela na žlicu s rezancima, govedinom i aromatičnim začinima.

Sastojci za jelo na žlicu:

  • 2 komada goveđih kostiju (najbolje je koristiti kosti za juhu)
  • 1 kg goveđeg mesa za juhu (npr. niska, kriške)
  • 2 l vode
  • 2 lukovice, oguljene i prepolovljene
  • 1 komad đumbira (veličine oko 5 cm), oguljen
  • 2-3 kriške naranče (opcionalno)
  • 2-3 zvjezdasta anisa
  • 3-4 klinčića
  • 2 kardamom mahuna (opcionalno)
  • 1 štapić cimeta
  • 2-3 žlice ribljeg umaka
  • 1-2 žlice šećera
  • Sol po ukusu

Sastojci za posluživanje:

  • 400 g rižinih rezanaca (Pho)
  • 300 g tanko narezane govedine (npr. odrezak od oka, biftek)
  • Svježa metvica (ili korijander) za garnish
  • Svježa mungo klice
  • Narezani limun ili limeta
  • Fino narezani crveni luk
  • Svježi čili papričice (po želji)
  • Sriracha ili Hoisin umak (po želji)

Uputstvo:

Priprema jela na žlicu:

  • Stavite goveđe kosti i meso za juhu u veliki lonac s vodom.
  • Dodajte luk, đumbir i naranču (ako koristite), te ih prepecite na suhoj tavi ili pod grilom dok ne postanu zlatno smeđi.
  • Dodajte prepečene lukovice, đumbir i naranču u lonac s mesom i kostima.
  • Dodajte zvjezdasti anis, klinčiće, kardamom (ako koristite) i štapić cimeta u lonac.
  • Lagano prokuhajte juhu, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 1,5-2 sata, povremeno skidajući pjenu s površine.
  • Ocijedite juhu kroz fini cjediljku ili gazu kako biste dobili bistru tekućinu.
  • Vratite juhu u lonac i dodajte riblji umak, šećer i sol po ukusu. Neka juha ostane topla.

Priprema rezanaca:

  • U međuvremenu, skuhajte rižine rezance prema uputama s pakiranja. Isperite ih hladnom vodom da zaustavite kuhanje, kako se ne bi pretjerano kuhali.

Posluživanje:

  • Stavite kuhane rezance u zdjelu za posluživanje.
  • Na tanke trakice narežite govedinu.
  • Dodajte narezanu govedinu u zdjelu s rezancima.
  • Prelijte vrućom juhom preko govedine i rezanaca. Govedina će se kuhati u vrućoj juhi.
  • Poslužite s svježom metvicom (ili korijandrom), mungo klicama, limunom ili limetom, narezanim lukom i svježim čili papričicama.
  • Poslužite uz Srirachu i Hoisin umak kako bi svatko mogao prilagoditi okus po svom ukusu.

Pho je tradicionalno jelo koje se poslužuje vruće i svježe, a kombinacija mirisnih začina i svježeg povrća daje mu bogat okus i teksturu. Uživajte u ovom ukusnom vijetnamskom jelu!

Juha
Pexels

Ramen (japansko jelo na žlicu)

Evo detaljnog recepta za pripremu klasičnog japanskog Ramena, ukusnog jela na žlicu s nudlama i raznim dodacima.

Sastojci za jelo na žlicu:

  • 4 šalice pilećeg ili goveđeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 komad đumbira (veličine oko 5 cm), sitno nasjeckan
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žlica mirin (japansko slatko vino)
  • 1 žličica sezamskog ulja
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

Sastojci za ramen:

  • 200 g ramen nudli (možete koristiti i druge vrste nudli)
  • 2 kuhana jaja, narezana na pola (7-8 minuta kuhanja za mekani žumance)
  • 200 g kuhane i narezane piletine, govedine ili svinjetine (opcionalno)
  • 2 šalice svježeg špinata ili raštike
  • 1 šalica klice bambusa (opcionalno)
  • 4 mlada luka, tanko narezana
  • Nori alge, za garnish (opcionalno)
  • Sezam za posipanje (opcionalno)

Uputstvo:

Priprema juhe:

  • Stavite temeljac u veliki lonac i zagrijte ga na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte sitno nasjeckani češnjak i đumbir u lonac. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu mirisni.
  • Dodajte soja umak, riblji umak, mirin i sezamsko ulje u lonac. Promiješajte sve sastojke.
  • Pustite da juha proključa, a zatim smanjite vatru i kuhajte juhu na laganoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se okusi sjedinili.
  • Kušajte juhu i prilagodite okus dodavanjem soli i crnog papra po potrebi. Onda juhu ostavite da se lagano krčka dok pripremate ostale sastojke.

Priprema ramena:

  • U drugom loncu, skuhajte ramen nudle prema uputama s pakiranja.
  • Kad su nudle kuhane, isperite ih hladnom vodom da zaustavite kuhanje i uklonite višak škroba.

Posluživanje:

  • U zdjelu za posluživanje stavite kuhane nudle.
  • Dodajte kuhane klice bambusa, svježi špinat (raštiku), narezanu piletinu, govedinu ili svinjetinu (ako koristite), te kuhana jaja.
  • Prelijte vrućom juhom preko svih sastojaka u zdjeli.
  • Posipajte tanko narezanim mladim lukom i dodajte nori alge, sezam i druge željene dodatke po želji.

Ovako pripremljeni Ramen će vas zadovoljiti svojom bogatom aromatičnom juhom i kombinacijom različitih tekstura. Uživajte u japanskom okusu u udobnosti svog doma!

Ramen
Pexels

Chowder od rakova (američko jelo na žlicu)

Evo detaljnog recepta za pripremu ukusnog chowdera od rakova, bogatog i kremastog jela na žlicu s rakovima i krumpirom.

Sastojci:

  • 450 g rakova, oguljenih i očišćenih (možete koristiti i zamrznute rakove)
  • 4 kriške slanine, narezane na sitne komadiće
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 velika krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 2 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Svježi peršin za garnish

Uputstvo:

Priprema rakova:

  • Ako koristite svježe rakove, očistite ih od školjke i crijeva. Ako koristite zamrznute rakove, odmrznite ih prema uputama s pakiranja.
  • Isperite rakove hladnom vodom i ostavite ih sa strane.

Priprema slanine:

  • Stavite narezane komadiće slanine u veliki lonac na srednje jaku vatru.
  • Pržite slaninu dok ne postane hrskava i iz nje izvučete većinu masnoće.
  • Uklonite hrskavu slaninu iz lonca i ostavite je na papirnatom ručniku da se ocijedi. Ostavite je sa strane.

Priprema povrća:

  • U istom loncu u kojem ste pržili slaninu, dodajte maslac.
  • Dodajte sitno nasjeckani luk i sitno nasjeckani češnjak. Dinstajte ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu mekani i staklasti.
  • Dodajte narezane krumpire u lonac i kratko ih propržite s lukom i češnjakom, miješajući ih kako bi se sjedinili s ostalim sastojcima.

Kuhanje juhe:

  • Dodajte pileći temeljac u lonac s povrćem i krumpirom.
  • Neka juha proključa, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok krumpir ne omekša, što obično traje 15-20 minuta.

Kremasta baza:

  • U maloj posudi, rastopite maslac, a zatim umiješajte brašno kako biste napravili zapršku.
  • Dodajte zapršku u lonac s kuhanim krumpirom i temeljcem. Miješajte dok juha ne počne zgušnjavati.

Dodavanje rakova:

  • Dodajte oguljene rakove u juhu i kuhajte ih dok ne postanu roza i skuhani. Ovo će trajati samo nekoliko minuta jer rakovi brzo kuhaju.

Dodavanje mlijeka i vrhnja:

  • Dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje u lonac.
  • Nastavite kuhati na laganoj vatri, miješajući dok se juha ne zagrije, ali pazite da ne prokuha.

Konačno posluživanje:

  • Posolite i popaprite juhu po ukusu.
  • Poslužite chowder od rakova vrućeg, posipanog hrskavom slaninom i svježim peršinom za garnish.

Ovo kremasto jelo na žlicu od rakova obogaćena slaninom i krumpirom pružit će vam obrok pun okusa i zadovoljstva.

Jelo na žlicu od rakova
Pexels

Borscht (rusko jelo na žlicu)

Evo detaljnog recepta za pripremu tradicionalnog rusko-ukrajinskog jela – Borscht, bogatog jela na žlicu od cikle.

Sastojci:

  • 2-3 srednje cikle, oguljene i narezane na tanke trakice
  • 2 velika krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
  • 2 mrkve, oguljene i narezane na tanke kolutove
  • 2-3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja ili suncokretovog ulja
  • 1 konzerva (400 g) pelata ili 4-5 svježih rajčica, oguljenih i narezanih
  • 1/2 glavice bijelog kupusa, sitno nasjeckanog
  • 1 crvena paprika, narezana na kolutove
  • 2-3 kisela krastavca, narezana na tanke trakice
  • 1 litar pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica soli (ili po ukusu)
  • Svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Kiselo vrhnje (za posluživanje)
  • Svježi kopar ili peršin (za garnish)
  • Limun (za posluživanje)

Uputstvo:

Priprema povrća:

  • U velikom loncu, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok ne postanu staklasti.
  • Dodajte narezane cikle, krumpire i mrkve u lonac. Dinstajte ih nekoliko minuta uz povremeno miješanje.

Priprema rajčica:

  • Ako koristite svježe rajčice, ogulite ih tako da ih zaronite u vrelu vodu na 30 sekundi, a zatim ih ogulite i narežite na male komade.
  • Ako koristite pelate iz konzerve, dodajte ih u lonac s povrćem.

Kuhanje povrća:

  • Nastavite kuhati povrće još 5-7 minuta uz povremeno miješanje.

Dodavanje kupusa i paprike:

  • Dodajte sitno nasjeckani kupus i papriku u lonac. Nastavite kuhati još 5-7 minuta, sve dok povrće ne omekša.

Dodavanje temeljca:

  • Dodajte pileći ili povrtni temeljac u lonac. Također dodajte listove lovora.
  • Smanjite vatru, pokrijte lonac i kuhajte juhu oko 30-40 minuta, ili dok sva povrća ne budu mekana.

Dodavanje krastavaca i začina:

  • Dodajte kisele krastavce, sol i crni papar po ukusu. Promiješajte.

Posluživanje:

  • Poslužite Borscht vruću, posipanu svježim koprom ili peršinom.
  • Posluživanje možete nadopuniti s kiselim vrhnjem i kriškom limuna, koji se stavlja u svaku zdjelicu prije konzumacije.

Borscht je srdačno i bogato jelo na žlicu s bogatim okusima povrća i cikle, koja je tradicionalno popularna u Rusiji i Ukrajini. Uživajte u ovom ukusnom obroku!

Jelo na žlicu s povrćem
Pexels

Mulligatawny (indijsko jelo na žlicu)

Evo detaljnog recepta za pripremu Mulligatawny, jela na žlicukoja je poznata po svojoj bogatoj aromatičnoj bazi i začinjenim okusima.

Sastojci:

  • 2 pileća fileta (oko 300 g) ili alternativno, možete koristiti piletinu s kostima za bogatiji okus
  • 2 žlice maslinovog ulja ili biljnog ulja
  • 1 velika lukovica, sitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježeg đumbira, naribanog
  • 2 žlice curry praha
  • 1 žlica kurkume
  • 1/2 žličice kajenskog papra (prilagodite količinu prema vlastitom ukusu)
  • 2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 šalica crvenih leća, ispranih i ocijeđenih
  • 1 konzerva (400 g) narezanih rajčica
  • 1 konzerva (400 ml) kokosovog mlijeka
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Sok od 1 limuna
  • Svježi korijander ili peršin za garnish
  • Kuvana riža za posluživanje (opcionalno)

Uputstvo:

Priprema mesa (ako koristite):

  • Ako koristite piletinu, narežite je na kockice.
  • Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu ili dubokoj tavi na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte narezanu piletinu u lonac i pržite je dok ne postane zlatno smeđa. Zatim je izvadite iz lonca i ostavite sa strane.

Priprema osnove juhe:

  • U istom loncu, dodajte sitno nasjeckani luk i dinstajte ga nekoliko minuta dok ne postane staklast.
  • Dodajte sitno nasjeckani češnjak i naribani đumbir u lonac. Dinstajte još 1-2 minute dok ne osjetite miris đumbira.
  • Dodajte curry prah, kurkumu i kajenski papar u lonac. Promiješajte i dinstajte još 1-2 minute kako bi začini otpustili svoje arome.

Dodavanje tekućih sastojaka:

  • Vratite prženu piletinu (ako koristite) u lonac.
  • Dodajte pileći ili povrtni temeljac, crvene leće, narezane rajčice i kokosovo mlijeko u lonac.
  • Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu.
  • Pustite da juha proključa, a zatim smanjite vatru na nisku i kuhajte juhu na laganoj vatri oko 20-25 minuta ili dok leće i piletina (ako koristite) ne budu skuhani i juha postane bogata i kremasta.

Završna priprema:

  • Prije posluživanja, dodajte sok od limuna za svježinu i dodatni okus.
  • Kušajte juhu i prilagodite količinu soli, crnog papra i limuna prema vlastitom ukusu.

Posluživanje:

  • Poslužite Mulligatawny juhu vruću, posipanu svježim korijanderom ili peršinom.
  • Po želji, poslužite juhu preko kuhane riže za dodatnu konzistenciju i zasitnost.

Mulligatawny juha je bogata, kremasta i aromatična juha koja će vas oduševiti začinjenim okusima.

Jelo na žlicu s mesom i rezancima
Pexels

Kharcho (gruzijsko jelo na žlicu)

Evo detaljnog recepta za pripremu Kharcho juhe, ukusnog i začinjenog jela na žlicu iz gruzijske kuhinje.

Sastojci:

  • 500 g govedine (npr. but ili kriške od buta)
  • 2 šalice sjeckanog crvenog luka
  • 1 šalica sjeckane crvene paprike
  • 1 šalica sjeckane paradajz pulpe (svježi ili iz konzerve)
  • 1 šalica sjeckane korena peršina
  • 1 šalica sjeckanog krompira
  • 1/2 šalice pirinča
  • 1/4 šalice oraha (mljevenih)
  • 1/4 šalice cilantro (svježeg korijandra), sjeckanog
  • 2-3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1/4 šalice ulja (npr. suncokretovo ili maslinovo)
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike (po želji, za više pikantnosti)
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica soli (ili po ukusu)
  • Svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • Svježi peršin ili cilantro za garnish

Uputstvo:

Priprema mesa:

  • Narežite govedinu na male komade.
  • U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte govedinu i pržite je dok ne postane smeđa sa svih strana. To će trajati otprilike 5-7 minuta.
  • Izvadite govedinu iz lonca i ostavite je sa strane.

Dinstanje povrća:

  • U istom loncu dodajte crveni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
  • Dodajte sjeckanu crvenu papriku, koren peršina i sitno nasjeckani češnjak. Dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta.

Dodavanje začina:

  • Vratite govedinu u lonac sa dinstanim povrćem.
  • Dodajte suhi bosiljak, origano, sol i crni papar. Promiješajte.

Kuhanje paradajza:

  • Dodajte sjeckanu paradajz pulpu i nastavite kuhati oko 10 minuta, dok paradajz ne omekša i juha postane bogata i aromatična.

Kuhanje pirinča:

  • Dodajte sjeckani krompir, pirinač i mljevene orahe u lonac. Promiješajte.

Dodavanje tekućine:

  • Dodajte oko 2 litre vode u lonac i promiješajte.
  • Neka juha proključa, a zatim smanjite vatru na nisku i kuhajte juhu poklopljenu oko 30-40 minuta, ili dok meso i povrće ne budu skuhani, a juha postane gusta.

Završna priprema:

  • Dodajte svježe sjeckani cilantro u juhu.
  • Kušajte juhu i prilagodite količinu soli i crnog papra prema svom ukusu.

Posluživanje:

  • Poslužite Kharcho juhu vruću, posipanu svježim peršinom ili cilatrom za garnish.

Kharcho je jelo na žlicu puno okusa i začina i odlično će zagrijati vaše nepce.

U ovom setu recepata smo istražili različite svjetske juhe. Svako od ovih jela na žlicu ima svoj jedinstveni okus i sastojke koji je čine posebnom.

Važno je napomenuti da kuhanje i isprobavanje različitih jela na žlicu iz različitih kultura može biti izvanredno iskustvo koje nam omogućava da istražimo raznolikost svjetske kuhinje. Svako od ovih jela na žlicu ima svoj vlastiti okus i tradiciju, te se može prilagoditi prema vlastitom ukusu.

To Top