Život

Kako u 6 koraka brzo i efektivno očistiti kupaonicu

Koju prostoriju u svojoj kući najmanje volite čistiti? Kladimo se da vam je kupaonica prva pala na pamet. A znamo i zašto! Za čišćenje je kupaonice potrebno stvarno puno vremena i živaca. No, mi vam u nastavku donosimo neke korake uz koje kupaonicu možete očistiti brzo, ali efektivno!

Uklonite sve predmete s uobičajenog mjesta.

Za najbolje je rezultate čišćenja potrebno sve predmete maknuti s mjesta na kojem inače stoje. Uklonite predmete iz kade ili tuša, uklonite ukrase i proizvode s umivaonika i svih ostalih elemenata koji se nalaze u vašoj kupaonici. Riješite se starih ukrasa i stvari koje više nisu upotrebljive. Ne zaboravite isprazniti kante za smeće.

Očistite prašinu.

Kako biste efektivno uklonili prašinu sa svih kutova, bilo bi dobro da imate nekakvo dugačko pomagalo na koje možete zakačiti krpu. Osim toga bilo bi dobro da nabavite dugačku metlicu ili četku koja je namijenjena za čišćenje prašine.

Ako i dalje ne možete ukloniti prašinu s nekih mjesta ili paučinu u uglovima, pomognite si ljestvama. Kada završite, počistite prašinu, paučinu i bilo što drugo što vam je palo na pod.

Nanesite sredstvo za čišćenje na tuš i kadu.

Nanesite univerzalno sredstvo za čišćenje kamenca i ostale preparate na bazi kiseline na tuš ili kadu kako biste ukloniti sve neželjene nakupine koje su se skupile. Zatim pustite da se sredstvo upije, a vi za to vrijeme čistite nešto drugo u svojoj kupaoni. Za to vrijeme možete čistiti stalak za ručnike, police, podloge, vrata, rolete i prozorske daske. Za to će vrijeme sredstvo nanijeto na kadu i tuš odraditi svoje, a zatim to dobro isperite i osušite krpom. Nakon toga sredstvom za staklo obrišite ogledalo.

Očistite umivaonik.

Višenamjensko sredstvo poprskajte na umivaonik, slavinu i cijelu površinu preostalu na umivaoniku, a zatim obrišite krpom. Ako se nečistoća već čvrsto primila za površinu i ne možete je lako obrisati spužvom, upotrijebite spužvu za ribanje.

Očistite WC.

Višenamjensko sredstvo za čišćenje trebalo bi biti efektivno za čišćenje WC-a. Sredstvo poprskajte po daski i ispod nje. Unutrašnjost WC-a očistite toaletnom četkom pri čemu također možete koristiti višenamjensko sredstvo za čišćenje.

Obrišite pod.

Prije nego što se bacite na čišćenje poda, kantu napunite toplom vodom i preporučenom količinom višenamjenskog sredstva za čišćenje. Zatim u dobivenu mješavinu uronite krpu, isitnite višak vode, a zatim očistite pod kupaonice. Kad se pod osuši, vratite praznu kantu za smeće i svježe oprane ručnike.

Postoje još neki savjeti koji će vam pomoći da kupaonica duže ostane svježa i čista:

  • nabavite ručni usisavač i držite ga u kupaonici za svakodnevno skupljanje kose i ostatka nečistoća na podu,
  • na rupu u odvodu u kadi ili tušu stavite hvatač dlaka, redovito ga praznite kako biste izbjegli čepljenje,
  • nakon tuširanja ili kupanja obrišite zidove kako se ne bi zadržali tragovi od vode,
  • manje predmete držite u košarama za kupaonicu kako biste izbjegli neuredno nakupljanje.
To Top