Život

Kako odabrati namještaj za vrt?

Namještaj je glavni faktor u stvaranju atmosfere jer se radi o fizički najvećim predmetima u prostoriji. Stoga, dojam koji želite postići uvelike ovisi o namještaju pa je bitno sve unaprijed promisliti prije kupovine. Osim toga, kupnja namještaja je investicija i rijetko tko mijenja stolove i ormare češće od svakih pet godina – ako odaberete kvalitetan namještaj, mijenjat ćete ga i puno rjeđe. Ono što razlikuje vrtni od kućnog namještaja je upravo to što se nalazi na otvorenom i mora biti još veće kvalitete od onog u zatvorenom prostoru.

Isto tako, ako Vam se vrt nalazi pred kućom, vrtni je namještaj onaj koji će zadati dojam cijelog doma jer je prvo što Vaši gosti vide na dolasku. Ukućani se brzo naviknu na namještaj i ne primjećuju ga u tolikoj mjeri nakon određenog vremena, dok je gostima on prvo i najveće što vide. Zato pri kupnji treba imati na umu nekoliko stvari koje vrijede u vezi svakog komada namještaja, a još je veći oprez potreban pri odabiru vrtnog namještaja. 

Izaberite primjeren materijal

Dvije su glavne mogućnosti s vrtnim namještajem – ostaviti ga cijelo vrijeme na otvorenom ili spremati ovisno o vremenskim uvjetima i dobu dana. U prvom slučaju potreban Vam je otporan materijal poput kamena, ali ni u drugom slučaju postojan materijal nije na odmet.

Čak i ako spremate namještaj preko noći u kuću, on cijeli dan stoji izložen Suncu, vjetru i sličnome te će se nekvalitetan proizvod brzo oštetiti. Neovisno o tome kakav Vam je tip namještaja potreban, vidaxl ima raznoliku ponudu kvalitetnog vrtnog namještaja. Ovisno o tome kakav ugođaj želite postići, možete se odlučiti za drvo, metal, staklo i mnoštvo drugoga – materijal koji ćete izabrati ovisi o dizajnu samog vrta ili terase.

Uzmite u obzir veličinu prostora

Bilo da se radi o terasi ili vrtu, prostor je ograničen kao i u kućnoj prostoriji. Dobra stvar s vrtom je što je moguće postići dojam većeg prostora ako se izbjegne gradnja zidova ili visokih ograda i živica, no granice i dalje postoje. Pri izboru namještaja, imajte na umu te granice. Veliki kompleti namještaja izgledaju odlično na prvi pogled, no za njih nema mjesta u malim vrtovima, doslovno i figurativno.

Vrtne garniture su prekrasne, no nema ih smisla kupovati ako će zauzeti cijelu terasu – u tom slučaju puno su bolji izbor vrtne stolice ili sklopive ležaljke. Također, uvijek je dobro imati neke rezervne komade za slučaj da organizirate druženje ili zabavu u vrtu pa ako se odlučite za vrtne stolice akcija će Vam dobro doći kako biste uštedjeli na rezervnim sjedalicama. Isto vrijedi i za odabir vrtnih stolova; ako imate dovoljno mjesta, dobro je uložiti u stol koji cijelo vrijeme može stajati na otvorenom i ne mora se sklapati, no ako ste ograničeni prostorom, a ipak želite mjesto za popiti kavu ujutro, odaberite tip stola koji se može sklopiti i spremiti kako ne bi smetao na putu. Kao i za ostali kućni namještaj, postoji neograničen izbor vrtnog namještaja i svatko može naći nešto za sebe i svoje dvorište.

(Sponzorirani članak)

To Top