Posao i novac

Kako biti dobar šef? 5 bitnih karakteristika

Kako biti dobar šef? 5 bitnih karakteristika

Znate i sami da raspoloženje i narav šefa ovisi o radu cijelog tima. Rad u negativnom okruženju može biti uistinu bolan, a uvelike utječe na sveukupnu produktivnost na radnom mjestu. Dobar šef

Kako biti dobar šef?

Dobar šef predstavlja sretan i zadovoljan tim u uredu. Stoga, ako se želite promijeniti ili jednostavno postati bolji, u nastavku slijede korisni savjeti koji vam u tome mogu pomoći.

Foto: Shutterstock

Započnite radni dan u pozitivnom tonu

Kad započinjete jutarnji sastanak sa svojim timom, uvijek možete citirati neke inspirativne citate ili ispričati neke male priče o uspjehu koje mogu podići moral tima i potaknuti ih na učinkovitiji rad. Čak i razotkrivanje smiješnog incidenta koji se na poslu desio u prošlosti može ublažiti napetost.

Okružite se pozitivnim ljudima

Sa svojim timom možete sjesti na kavu ili na ručak, s njima provoditi pauze. Tako ćete se svi zajedno opustiti, nasmijati i međusobno povezati. Biti u pozitivnom i sretnom okruženju može vam polako pomoći da se izvučete od svog možda uobičajenog mrzovoljnog ponašanja.

Foto: Shutterstock

Budite zahvalni svom timu

Kad se među članovima svog tima opustite i prepustite se šalama i smijehu, osjećat ćete se potaknutima da za svoj tim više radite kao njihov pravi vođa. Osim toga, osjećat ćete se motivirano, što će vas učiniti boljim i pristupačnijim menadžerom s kojim svatko može razgovarati s lakoćom. Ove male stvari čine vas boljima u povezivanju s vlastitim timom.

Pohvalite dobar posao i zamijetite dobre osobine

Nitko ne voli šefove koji svoje zaposlenike ne znaju pohvaliti za dobro obavljen posao i one koji vide samo kad nešto ispadne loše. Ako se fokusirate samo na loše, loše će se uglavnom i događati. Ako se fokusirate na pozitivno, vidjet ćete kako će taj princip utjecati i na sam rad i poslovanje u timu.

Budite dio uredskih zabava

Čak i ako mnogi smatraju da je to najstrašniji dio na radnom mjestu, stvarno može biti zabavno. Dobar šef pokušava biti dio same te zabave, pomoći u njenom organiziranju, ali i biti onaj zabavni dio nje. Nemojte samo mrzovoljno stajati i doslovno čekati za polazak kući. S pićem u ruci i malo dobre glazbe možete se lijepo provesti sa svojim kolegama! Osim toga, uredske vam zabave mogu pomoći da svoje kolege bolje upoznate, ali i da oni upoznaju vas.

Foto: Shutterstock
To Top