Posao i novac

Imate nepredvidivog šefa? Evo kako se s time nositi

Blago onima koji imaju mirnog i razumnog šefa. Nemaju svi sreću da imaju šefa koji vas razumije, koji vam daje prostora za osobni i profesionalni rast i miješa se samo kada je potrebno. Mnogi od nas imaju šefa koji je vrlo nepredvidiv. On ili ona možda jesu sretni i veseli, ali vas također vuču i za živce. Stoga, ako ste u takvoj situaciji i ne znate kako da se s time nosite, u nastavku možete pročitati nekoliko savjeta koji bi vam mogli dobro doći.

Pažljivo birajte svoje reakcije

Kada imate ovakvog šefa, znate da se ne možete s njim ili njom svađati. Možda će vam skočiti na živce i testirati vaše reakcije, izbaciti iz takta, ali tada morate ostati smireni i morate znati iskalkulirati isplati li se uopće reagirati na takve provokacije. Ako znate da nema smisla, jednostavno pustite neka tenzija ode sama od sebe.

Isključite svoje osjećaje

Tuđe promjene raspoloženja nisu pod vašom kontrolom, a nisu niti vaša odgovornost. Bez obzira na to što osoba kaže, nemojte to shvaćati osobno. On ili ona vjerojatno je takvog raspoloženja zbog nečeg drugog, a da to nije povezano s vama. Vi ste vjerojatno samo usputni žrtveni janjac. Nemojte se obazirati.

Preispitajte što ih je dovelo u takav mood

Često, čak i kada se pokvari aparat za kavu, nečije raspoloženje može otići skroz dolje, potpuno u negativ. Stoga pazite na znakove, uzorke i okidače – ono što je šefu ili šefici zapalilo fitilj. Preispitajte možete li vi učiniti nešto po tom pitanju. To vam također pomaže u procjeni njegovih reakcija tako da ćete biti psihički spremni za ono što dolazi.

Vrijeme

Netko je opet zabrljao, izvješće je pošlo po zlu, prezentacija nije urodila plodom. U ovom trenutku nemojte komunicirati sa svojim šefom. Važno je dobro uvidjeti situaciju i paziti na to je li dobro vrijeme da se obratite svom šefu ili šefici.

Dajte neke dobre vijesti

Ako mislite da bi vašeg šefa mogla smiriti neka dobra poslovna vijest, pokušajte mu to prenijeti kad vidite da ga nešto počinje živcirati i da postaje loše raspoložen.

To Top