Život

Gdje ljetuje Hollywood: Najpopularnije destinacije u Hrvatskoj među svjetskim zvijezdama

Svi već znaju da je Hrvatska postala hit turistička destinacija. Među milijunima turista koji svake godine posjećuju našu zemlju nalazi se i veliki broj svjetski poznatih osoba. Ni Hollywood ne odolijeva našoj obali.

Svaki puta kada zvijezde objave svoje putovanje u Hrvatsku preko svojih (izrazito aktivnih) profila na društvenim mrežama, stotine tisuća ljudi vidi ljepote naše zemlje. Zato donosimo najpopularnije destinacije u Hrvatskoj među zvijezdama.

Dubrovnik

Ovaj odabir nije iznenađenje, jer je Dubrovnik pravi svjetski fenomen. Predivna gradska jezgra i monumentalne zidine ovaj grad čine izrazito atraktivnim za sve turiste. Dubrovnik se ponosi sa svojom slavnom povijesti, te posebno privlači zaljubljenike u povijest i kulturu.

Međutim, i ljubitelji luksuza imaju što naći u ovom gradu. Dubrovnik je daleko najskuplja destinacija u Hrvatskoj u kojem ne nedostaje luksuznih vila. Dok neki nisu zadovoljni sa astronomskim cijenama kave na Stradunu, restorani i kafići su svejedno puni, što govori o klijenteli koja posjećuje našu najpopularniju turističku destinaciju.

Neki od svjetski poznatih turista koji su posjetili Dubrovnik su Jennifer Aniston, Tom Cruz, Ivanka Trump, Oprah Winfrey i Bill Gates. U Dubrovnik su se zaljubili i glumci planetarno popularne serije Igre Prijestolja, za vrijeme snimanja u tom gradu.

Hvar

Otok predivnih plaža, čistog mora i prirodnih čuda poput Zelene i Plave Špilje je izrazito popularan među zvijezdama. Među njegovim posjetiteljima su Jay-Z, Tom Cruise, Beyonce, i Gwyneth Paltrow.

Hvar ne nudi samo prirodu i plaže, nego i luksuzna krstarenja, restorane i hotele. Zato nije čudno da su četiri glumaca kultnog Jamesa Bonda posjetili ovaj otok. Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan i Daniel Craig su svi odabrali ovaj otok među tisućama svjetskih destinacija.

Za poznate koji vole slobodu i privatnost koju nudi krstarenje vlastitom jahtom, Hvar je, uz obližnje Kornate, neizostavna destinacija.

Istra

Istra je pravi magnet za turiste. Kada ju jednom posjete, rado se opet vraćaju. Anthony Hopkins i John Malcovich su otišli i korak dalje, te su kupili i vlastite vile u Istri, gdje se vraćaju iz godine u godinu.

Bilo da se radi o prekrasnoj obali, luksuznim vilama u unutrašnjosti ili povijesnim gradovima poput Pule i Rovinja, Istra ima nešto za svakoga. Istra obiluje luksuznim destinacijama, ali i brojnim neotkrivenim draguljima pa je zabava svakako zagarantirana.

Istaknimo samo Motovun, predivan srednjovjekovni gradić u unutrašnjosti Istre, u kojem se svake godine održava filmski festival, te Grožnjan, prekrasni gradić poznat kao „Grad umjetnika“, koji svake godine organizira degustaciju vrhunskih Zigante tartufa.

Istra je i neizostavna kulinarska destinacija. Gosti u Istri mogu uživati u lovu na tartufe, degustaciji vina te autentičnim specijalitetima poput istarskog pršuta te maslinovog ulja.

Zagreb

Zagreb se, možda neočekivano, pretvara u pravi turistički grad. Kako Hrvatska postaje sve popularnija, broj posjetitelja našoj metropoli ubrzano raste. A Zagreb nije samo tranzitni grad za turiste koji žele posjetiti Plitvice. Naš glavni grad ima što ponuditi.

Tu se posebno ističe hrana, umjetnost i kultura. Za posjetitelje koji traže gurmansko iskustvo Zagreb nudi brojne restorane svjetske klase. Lenny Kravitz, Richard Gere i Nolan Smith se broje među posjetiteljima naše metropole.

To Top