Život

Frizure za bujniji izgled kose (Top 7)

Frizure za bujniji izgled kose (Top 7)

Svaka se od nas vremena na vrijeme bori protiv neurednog kovrčanja i manjka sjaja kose, no kad imate tanku kosu najveći problem je nedostatak volumena i nedostatak života kose, a frizure nikako ne izgleda. Puno je čimbenika koji uzrokuju opadanje pramenova – poput prekomjerne uporabe silikona – ali morate imati na umu da je pogrešna frizura jedan od najvećih krivaca to što nam kosa izgleda tanje nego što jest.

Naše navike pranja i stiliziranja kose nedvojbeno su važne. Prvi korak za dodatni volumen je prava frizura, a ona vam može pomoći da vam kosa izgleda puno bujnije i zdravije.

U nastavku vam stoga donosimo neke od najboljih frizura za tanku i oštećenu kosu.

Foto: Shutterstock

Blunt cut

Ako imate finiju teksturu kose, ali želite zadržati svoju duljinu, pitajte svog frizera za blunt cut. Blunt kad ima čvrstu i čistu liniju reza na krajevima kose što čini da vaša kosa izgleda bujnije.

Box bob

Ako više volite kraće frizure, zamolite svog stilista za box bob. Bob je stil koji uvijek kosi doda punoću i debljinu, a jednostavno ga je stilizirati. Dužinu možete prilagoditi tako da bude do brade ili malo duže od ramena, no stilisti općenito savjetuju da za ovu frizuru koristite srednju duljinu kose jer ćete tako osigurati da vaša kosa bude savršeno simetrična.

Graduated frizura

Ako ipak više volite slojeve, neka budu minimalni kako biste očuvali punoću kose. Slojevita kosa daje vam kosi puniji izgled zato što je težina kose usmjerena na leđa i potiljak.

Wolf cut

Ova je frizura u zadnje vrijeme prilično popularna i prikazuje se na mnogim društvenim mrežama. Wolf cut može kosu dodati volumen i teksturu, a izgledat ćete potpuno cool i edgy! Da biste postigli bolji učinak ako se odlučite za ovu frizuru, koristite uvijač ili peglu za kosu kako biste napravili valove. Valove napravite u različitim smjerovima kako biste dobili taj shaggy izgled. Za još bolji učinak koristite lak za kosu.

Foto: Shutterstock

Clavicut

Ovo je frizura bez slojeva i daje vrlo bujan izgled. Srednja duljina dat će vam slobodu eksperimentiranja sa stiliziranjem. Dovoljno je kratka za jednostavno rukovanje, a dovoljno duga da je možete zavezati u rep. S vrhovima koji lagano strše prema van, ovaj stil bez sumnje je savršen za bilo koju sezonu koja je pred nama.

Asimetrični triangular bob

Asimetrični trokutasti bob izvrstan je za one koji žele dodati malo ‘začina’ klasičnom bobu. Ovo je frizura koja je namjerno odrezana neravnomjerno – – jedna strana malo je duža od druge stvarajući vrlo ženstveni efekt koji odgovara svim oblicima lica. Iako može funkcionirati s bilo kojom vrstom kose, posebno se dobro slaže s prirodno ravnom kosom jer naglašava upečatljivu liniju.

Side bangs

Prema mnogim stilistima, ako imate bočne šiške, one vam mogu dodati punoću kose i odvraća pažnju od tankog izgleda. Manje je više – izreka koja je kao stvorena za bočne šiške jer cilj je izgledati što ležernije i opuštenije. Kad su u pitanju šiške, preporučuje se da se izbjegava pretjerano oblikovanje kako vam šiške ne bi izgledale ravno.

Foto: Shutterstock

Uvijek je teško razlučiti koju frizuru izabrati jer uvijek se desi dvojba između onoga što bismo željeli i onoga što je najpogodnije za naš oblik lica i kvalitetu kose. No, jednom kad nađemo oblik frizure koji nam odgovara, sve izgleda bolje.

To Top