Viralno

Frane Selak, najnesretniji sretnik na svijetu

Frane Selak je umirovljeni hrvatski učitelj glazbene kulture koji itekako ima priču koju vam želi ispričati. Sada je već 90-godišnjak, ali možemo reći da je za svog života prošao sve. 

Frane se 1962. godine vozio vlakom od Sarajeva do Dubrovnika kada je njegov vlak upao u ledeno jezero. 17 putnika je preminulo, a Frane je preživio sa slomljenom rukom i pothlađivanjem. Čovjek bi pomislio da je jako sretan kada izbjegne smrt za dlaku. I Frane je to doista bio, no nije znao da je to tek prvi od nekoliko puta.

Godinu dana kasnije, Frane je hitno putovao iz Zagreba u Rijeku, a zbog žurbe je odlučio putovati avionom. Bio je to njegov prvi let u životu, a uspio se ukrcati iako je avion bio pun, nagovorivši osoblje da ga barem smjesti u zadnji dio aviona, među stjuardese. Naravno, negdje nasred puta, avion se pokvario i počeo padati. Frane je ispao iz aviona i sletio na sijeno koje je ublažilo njegov pad te je uspio preživjeti. Nažalost, 19 drugih putnika nije bilo te sreće. 

Na red je došla 1966. godina. Frane se vozio u autobusu koji je, pogađate, sletio s ceste i upao u rijeku, a četiri su osobe poginule. Tko nije bio među njima? Frane Selak nije bio među njima, naravno. Prošao je sa samo par modrica nakon što je otplivao do kopna. 

1970. i 1973. godine, Frane je jednom morao iskočiti iz automobila u pokretu te se našao u gorućem vozilu. Što se prometa tiče, zaokružimo sve činjenicom da je Franu 1995. godine udario autobus od čega je zadobio samo manje ozljede. U redu, to nije sve… Godinu dana kasnije sa svojim automobilom je sletio s planine u provaliju duboku oko 90 metara – neozlijeđen.

Frane u svom životu više nije doživio niti jednu nesreću koju je morao preživljavati, a činjenicu da je najsretniji čovjek na svijetu potvrđuje 2003. godina. Sa 73 godine, vjerojatno u nedostatku uzbuđenja kakva je imao kroz život, Frane je odlučio uplatiti loto listić i osvojio čak 6 i pol milijuna kuna. Veći dio tog dobitka podijelio je s obitelji i prijateljima jer ionako novac ne može kupiti sreću, a i kad bi mogao, Frane je ne bi trebao.

To Top