Život

Čestitke za Uskrs: 4 primjera kako ih napraviti

Pisanice

Uskrs je najvažniji katolički blagdan i važno se dobro pripremiti za njega. Osim što ga slavimo više dana i što je duhovno bogat, Uskrs je jedan od onih blagdana koji mogu biti zaista emotivni. U nastavku vam donosimo neke najljepše čestitke za Uskrs koje možete poslati svojim bližnjima i tako im uljepšati ionako lijep period godine.

Foto: Shutterstock

Kako napraviti čestitke za Uskrs?

Svaki put kad pišete čestitku za Uskrs, imajte na umu da je svaka obitelj drugačija i individualna. Prvo bi bilo dobro usmjeriti se na „vjerski duh“ čestitke za Uskrs. Poznavanje vaših prijatelja i rodbine pomoći će vam da napravite savršenu čestitku za Uskrs. Ipak, nemojte se previše oslanjati na humor i na šale, već se usmjerite na  snažne emocije kao što su vjera, ufanje, ljubav, posvećenost i empatija.

Koristite li lijepe riječi i povežete li ih s ovim velikim blagdanom, napravit ćete čestitku za Uskrs koja će zasigurno očarati svakoga tko ju primi u ruke. Ako želite da ona bude posebno interesantna, možete ju ručno napraviti prateći vjerske motive križa, golubice, kaleža, itd. Ovo je često dobar posao za djecu koja se tako povezuju s blagdanom i običajima, a na sličan se način mogu kreirati i čestitke za Božić. Nemojte pretjerivati s bojama i sve će biti baš odlično!

Čestitke za Uskrs - Uskršnji zec
Foto: Pixabay

Primjeri čestitke za Uskrs

Kristovo ponovno rođenje u svima nama budi radost, nadu i veselje. Želimo i vama sve isto – sretan Uskrs!

Želimo da vam uskrsnuće Isuse Krista najradosniji je dan u godini za vjernike pune ljubavi i veselja. Neka vas okruže sve ove vrijednosti i neka vas dragi Bog čuva.

Sretan Uskrs cijeloj obitelji – dopustite si da budete hram Isusovih učenja i da svojim djelima uvjeravamo jedni druge u ljepotu ljudske povezanosti.

Želim ti da te tijelo Kristovo nahrani, krv Kristova očisti i njegovo uskrsnuće usmjeri u životu. Sretan Uskrs!

Neka vas čuvaju dragi anđeli koji će vam u svakom danu čuvati leđa i pomoći vam da živite one vrijednosti koje će vam nedjeljno čitanje usaditi u srca. Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs i mirnu, sretnu nedjelju od srca vam želi naša obitelj.

Kad budete blagovali svoj uskršnji doručak, sjetite se nahraniti duše molitvom i lijepim željama. Budite posvećeni jedni drugima i živite vrijednosti koje vam je Krist usadio.

Trudite se da vaša duša svaki dan živi vrijednosti kojima vas poučava Veliki tjedan. Sretan Uskrs i blagoslovljeno učenje Isusovih riječi želi vam cijela obitelj.

Neka vaša duša bude mirna i vaši grijesi isprani svetom vodom koja vas ovu Uskrsnu nedjelju blagoslivlja. Sretan Uskrs, volite svoje bližnje i poželite im sreću i blagostanje!

Kad je vaše ufanje dovoljno snažno i vaša vjera dovoljno osvjetljenja Riječju Njegovom, vjerujemo da će vam svaki Uskrs biti jednako blagoslovljen. Mir i veselje želi vam naša obitelj!

Ispunite svoj život novom nadom, novim ciljevima i novim željama za ovaj Uskrs. Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Uskrs je vrijeme promišljanja i vrijeme kada prepoznajemo čuda koja je Bog učinio u našim životima. Moja je molitva da dobijete priliku iskusiti najveće čudo – Njegovu vječnu ljubav. Sretan Uskrs!

Želim s vama podijeliti blagoslov ljubavi na ovaj dan. Pružite ruku onima koji je trebaju i pratite stope Gospodinove. Sretan Uskrs!

Novi život je smisao Uskrsa. Želim vam predivan novi život koji ste dobili na dar kroz uskrsno otajstvo. Sretan Uskrs svima!

Molim se da Božja ljubav bude snažan izvor sreće u vašem životu. Sretan Uskrs!

Želimo vam najljepši Uskrs ikada. Ovo je razdoblje za vjeru i ufanje. Neka vam ovo sveto razdoblje donese svjetlost u život i neka vaša dobrota urodi plodom. Blagoslovljen Uskrs cijeloj obitelji!

Neka ti svjetlo ovog Uskrsa isplete dar od ljubavi, zdravlja i spokoja. Neka u tvoj dom uđe Isusova ljubav i sve blagoslovi. Sretan Uskrs!

Poletjeli anđeli poput ptica, dotaknuli topli osmijeh tvog lica. Neka ti prenesu poruku na krilima bijelim da ti sve najbolje za ovaj Uskrs želim!

Nije Uskrs čestitka, niti dar skupi, niti nešto što se kupi. To je molitva i blagoslov od Boga, da svatko još više voli bližnjega svoga. 

Neka ti radost uskrsnuća vrati vjeru u život, ljubav nek ti bude oslonac, a sreća stalni pratilac. Sretan Uskrs!

Neka vam uskrsno otajstvo postane svjetlo što vas vodi i neka vas ispuni mirom koji toliko željno iščekujete. Blagoslovljen Uskrs!

Uskršnje jutro je svanulo, Božjom ljubavi nas obavilo, obiteljska toplina i radosna lica, gnijezda puna raznobojnih pisanica, mali zeko i šarena uskrsna košarica, prekrasni darovi i obilje poslastica, svečano postavljen blagdanski stol, vjera u srcu i Božji blagoslov.

Tebi se Bože danas molim za sve one koje volim, ispuni im svaku želju i nek žive u veselju! Neka ovaj divan dan bude posebno radostan.

Neka svjetlost Uskrsa obasja vas i neka vam Isus podari spas, da trud i strpljenje donesu plod i da svima budete najbliži rod.

Dok uskršnje lomiš jaje, neka mir tvojom dušom vlada, nek ti Isus snage daje, da zlo dobro nikad ne nadvlada. 

Uskrsnog smo zeku poslali do vas, valjda je uspio doć u pravi čas. Šaljemo po njemu zdravlje, ljubav, sreću i čestitamo Uskrs uz šunku najveću.

Foto: Shutterstock

Čestitke za Uskrs za djecu

Uskrs je posebno drag blagdan djeci, koje pronalaze Isusa u oslikavanju pisanica i pričama o proljeću. Za njih možete sastaviti posebne šaljive čestitke za Uskrs, koje će ih razveseliti i koje će brzo naučiti:

Zaviri u košaricu, tu češ naći pisanicu, mali zeko nju ti daje i čestitku za Uskrs šalje.

Mali zeko bijeli, jako se veseli, pisanice dijeli i sretan Uskrs želi!

Doskakutao jedan zeko pa mi nešto rekao lijepo. Zato danas sreću i veselje dijelim pa vam sretan Uskrs svima želim!

Koliko su duge u zeca uši toliko ti želim radosti u duši. Koliko je lijepo šareni jaje toliko nek taj osjećaj traje. Sretan Uskrs!

Trči zeko preko brda i dola jer zna da tebe posjetiti mora. Ostavio zeko mrkvu i kupus samo da tebi poželi sretan Uskrs.

Uskrs je prilika biti najbolja verzija sebe

Uskrs je jedan veliki kršćanski blagdan koji valja popratiti toplom čestitkom za Uskrs u kojoj do izražaja dolazi vaša ljubav i posvećenost prema rodbini, prijateljima i poznanicima. 

Ako uokvirite ovaj divni dan i odlaskom na misu, vjerujemo da ćete biti posebno inspirirani. Nemojte se suzdržavati u riječima koje izražavaju vašu duhovnost jer je upravo ovaj blagdan centar vaše vjere.

To Top