Zabava

5 tajni koje samo Lagos zna

Lagos je mjesto koje milijuni zovu svojim domom, ali također ima veliki broj tajni koje ne možete otkriti ako ne znate gdje tražiti. Jedini problem je u tome što ponekad neće biti lokalnog stanovništva koje možete pitati, a generički članci na internetu vam također neće pomoći, pošto oni opisuju jedna te ista dosadna mjesta. Iz tog razloga samo odlučili ovaj članak napisati malo drugačije i dočarati vam zapanjujuće lokalne tajne koje će vas sasvim sigurno ostaviti bez daha. Sve što je potrebno je odvojiti nekoliko minuta i imat ćete nekoliko odličnih ideja vezano za Lagos. Pa, krenimo redom!

Jaekel-ova kuća koja će vas oduševiti svojom fantastičnom poviješću

Ako volite povijest onda je ovo prva luka u koju morate uploviti jer ćete vidjeti slike i naučiti stvari koje nikada nećete zaboraviti. Atmosfera i arhitektura vas vode ravno u stara vremena, koja se ne mogu opisati riječima. Zapravo, jedini način da zaista osjetite pravu atmosferu je da zapravo odete tamo, jer malo je stvari koje su nas ostavile bez daha kao ovaj muzej.

Epe Mangrove je vožnja brodom kao nijedna druga

Za one koji se vole povezivati s prirodom i vidjeti što ta ista priroda nudi na različitim dijelovima kugle zemaljske, ovo je pravo mjesto. Bogata flora i fauna, kao i nevjerojatni prizori, uvest će vas u nešto što će vas ostaviti bez daha. Napunite brod s obitelji i prijateljima, slušajte edukacijske vodiče i pustite da vam um luta dok dolazite u ljepote mangrovesa.

Otok Victoria je savršeno mjesto ako želite potrošiti malo novca

Kada dođe vrijeme za malo glamura i poželite malo riskirati, nema ničeg boljeg od male bezazlene oklade? Lokalno stanovništvo se naprosto obožava kladiti, pa će uvijek biti tu da osmisle neku novu igru ili da ponude okladu na najnevjerojatnije stvari. Samo budite sigurni da znate kako se kladiti sigurno prije nego što uopće i počnete. Na taj način vi ćete se super zabaviti. 

Tarkwa Bay je perfektno mjesto za uživanje u zalasku sunca

Sada kada se bližite kraju svog putovanja, možda bi mogli malo usporiti. Krenite ka prelijepom mjestu zvanom uvala Tarkwa i uživajte u neponovljivom zalasku sunca, koji je toliko nestvaran da ćete se pitati kako ste do sada mogli živjeti, a da ovo niste vidjeli.

Ebute-Metta morate vidjeti kako bi se uvjerili da postoji

Posljednje, ali ne najmanje bitno mjesto koje naprosto ne smijete propustiti. Ako ste osoba koja voli posjedovati slike s odmora kako bi se mogla hvaliti svojim prijateljima na društvenim mrežama, onda ne smijete propustiti nevjerojatan pogled koji daje Ebute-Metta. Način na koji se drveće kombinira s lokalnim marketima i vodopadima, dozvoljava vam da osjetite nestvarnu dimenziju ovog grada. Istražite sve dijelove grada i sasvim sigurno ćete poželjeti vratiti se ponovno.

Postoji samo jedan grad koji može sve ovo ponuditi, zato je vrijeme da počnete planirati svoje sljedeće putovanje. Jednom kad to ostvarite, nikad nećete prestati tražiti mjesta koja da tražite mjesta koja prijaju vašim očima i koja vas oduševljavaju.

To Top