Ljubav

Stvari koje zrela i jaka žena nikad ne čini za muškarca

Mnoge se žene danas nalaze u vezi i braku i to u vrlo nepovoljnim uvjetima. Mnoge žene danas se često postavljaju u određenu ulogu u kojoj žele zadovoljiti sve prohtjeve svog partnera. Zadovoljit će i najmanji zahtjev i zaboravljaju da je jednakost za razvitak današnjeg društva vrlo važna. Zaboravljaju svoju vrijednost i činjenicu da nikada ne mogu biti savršene ni za koga jer su jednostavno ljudska bića. Da biste se podsjetili koliko ste jaki, postoje određene stvari kojih biste se morali pridržavati, a o njima čitajte u nastavku.

Svi smo jedinstveni

Zapamtite da ste jedinstveni i individualni, imate svoje osobine, sviđanja, nesviđanja i vlastitu osobnost. Nemojte si dopustiti da vas netko uspoređuje s nekim drugim jer će vas to psihički iscrpiti.  

Ne možete biti savršeni

Prestanite misliti i dopuštati da vas drugi opisuju kao da ste perfekcionist. Nemojte si dopustiti da vas netko krivi za svaku i najmanju grešku. Vi ste ljudsko biće i normalno je griješiti, dobro si to zapamtite.

Ranjivost nije slabost

Zapamtite da ako ste ranjivi i emotivni, to sigurno ne znači da ste slabi i morate prestati vjerovati u tu teoriju. Emocije su vaša snaga, a ranjivost vam pomaže da vaše veze budu zdrave i da su obje strane sretnije. Biti emotivan znači pokazati da vam je stalo, da brinete.

Ne dopustite si da vas pokolebaju njegove sumnje

Sumnja u sebe veliki je grijeh jer vas odvlači od postizanja vlastitih ciljeva. Ako počnete vjerovati u sumnju koju on u vas pokazuje tada će vam pasti samopouzdanje i polako ćete prestati vjerovati u sebe. Taj njegov problem i ego zamagljuje njegov misaoni proces, a ne vaš.

Prihvatite izazove

Mnogi muškarci imaju sklonost izazivati ​​ženu ako pokazuje samopouzdanje i ako je dobra u svom poslu. To je najčešće u zemljama čije društvo još uvijek ima patrijarhalne korijene. Zato izazove nemojte izbjegavati, prihvatite ih. Ako želite nešto postići za sebe, suprotstavite se svakome tko vam stane na put.

Pravila?

Nitko ne može postavljati pravila kako se vi morate ponašati, živjeti itd. U patrijarhalnom društvu ta takozvana pravila postavili su muškarci i to kako ih žene ne bi nadjačale. Nemojte si dopustiti da te rodne norme vladaju vašim načinom života. To jednostavno guši vaš rast.

Ne šutite

Nikad, ali nikad nemojte šutjeti kada ste zlostavljani. Suprotstavite se toj osobi, prijavite to nadležnima. Jake žene ne šute i ne prihvaćaju nepravdu koja se prelama na njihovom duhu. Mudro birajte svoje bitke, ali nemojte trpjeti nikakve gluposti. Bitno je da uvijek ukažete na ono što je netko učinio krivo i vama na štetu jer ako to ne napravite na vrijeme, takve će se stvari nažalost ponavljati i ponavljati.

To Top