Život

Kava: 5 načina kako je pretvoriti u napitak za mršavljenje

Kava: 5 načina kako je pretvoriti u napitak za mršavljenje

Možemo reći da kava određuje naš dan. Ako ste netko kome jutro ne može nikako biti dobro bez kave, a vaši vas planovi za mršavljenje sprečavaju da uživate u svojoj jutarnjoj šalici, na pravom ste mjestu. Naime, postoji način na koji taj problem možete riješiti pretvarajući svoju kavu u zdravu verziju napitka.

Ovi trikovi neće vašu kavu pretvoriti samo moćan napitak za mršavljenje, već će naglasiti i bogatstvo okusa vaše kave.

Foto: Shutterstock

Kava od muškatnog oraščića

Ovo je jedan blag, ali opet jak začin koji može dodati okus i podići zdravstveni kvocijent vaše kave. Iako kombinacija nije baš uobičajena, ova je kava izvrsna za one koji žele reducirati svoju težinu jer je muškatni oraščić bogat manganom koji pomaže u razgradnji molekula masti i ima dobra dijetalna vlakna koja pomažu u bržem mršavljenju. Jednostavno dodajte ovaj začin svojoj kavi i lijepo ga umiješajte u vrući napitak.

Foto: Shutterstock

Kava od tamnog limuna

Ovaj trend kave osvojio je Internet upravo zbog svojih zapanjujućih rezultata. Ovu jednostavnu kavu možete skuhati u samo nekoliko minuta uz espresso shot i pola limuna. Limun je bogat vitaminom C i limunskom kiselinom koja pomaže u sagorijevanju masti, ubrzava metabolizam i ispire toksine iz organizma. Kofein podiže razinu energije i čini dobar napitak prije svakog treninga.

Maslac ili kokosovo ulje

Ako ste na keto dijeti, velika je vjerojatnost da ste čuli za ovaj trend, koji je također poznat kao Bullet kava, gdje se u kavu dodaju trigliceridi srednjeg lanca (MCT), poput neslanog maslaca ili djevičanskog kokosovog ulja, što kavu čini visokokaloričnom i osigurava sitost. To dodatno pomaže u bržem mršavljenju, a uglavnom se konzumira kao zamjena za kompletan obrok.

Foto: Shutterstock

Tamna čokolada

Da, ovo je ukusan, ali zdrav način da od kave napravite odličan napitak za mršavljenje. Tamna čokolada ili nezaslađeni kakao izvrstan je izvor antioksidansa. A kombinacija kofeina i tamne čokolade pomaže u mršavljenju. Dodavanje tamne čokolade vašoj kavi pomaže u suzbijanju gladi jer osiguravala sitost, što pomaže u gubitku težine. Svakako se odlučite za tamnu čokoladu bez šećera.

Cimet

U šalicu tople kave možete dodati i cimet koji ne da će samo naglasiti okus i bogatstvo kave, već pomaže u upravljanju razine glukoze u krvi, što postupno pomaže u gubitku težine. Pomaže u sagorijevanju masti i odčepljuje arterije, što čini srce zdravim. U kavu dodajte četvrtinu žličice cimeta ili skuhajte štapić cimeta u vodi, a zatim dodajte talog kave. Ova kombinacija pomoći će vam u bržem mršavljenju, a ujedno će ojačati i vaš metabolizam.

To Top