Glazba

Ivan svira sedam instrumenata istovremeno

Znati svirati neki od instrumenata nikako ne može biti na odmet. Neki ih uče od malih nogu, a neki se odluče pokušati nešto stariji. Kad god to bilo, možemo reći da nikad u životu nije kasno za savladati neku novu vještinu. Štoviše, mnogi povezuju sviranje nekog od instrumenata s raznim beneficijama za naše tijelo i um. Vjeruje se kako sviranje uvelike smanjuje stres, povećava samopouzdanje i strpljenje te pomaže s pamćenjem.

No, svirati neke instrumente je teško i zahtjeva puno vježbe i vremena provedenog učeći razne note, akorde i slično. Također, svaki je instrument različit i znati svirati samo jedan od njih neće garantirati da ćete znati svirati i sve ostale. Ipak, postoje ljudi koji uspješno mogu baratati s više instrumenata i za njih se može reći da su vrlo talentirani. Što onda zapravo reći o gospodinu Ivanu Jezerčiću iz mjesta pod imenom Kuprešani. On je postao poznat u tom malom mjestu kraj Jajca ponajviše zbog videa koji se pojavio na YouTubeu gdje ga možemo vidjeti kako svira čak sedam instrumenata odjednom.

Ne samo da nam nemoguće djeluje svirati sedam instrumenata odjednom, već smo poprilično sigurni da ne bi znali niti imenovati svih sedam koje Ivan svira na ovom videu. Koliko ih vi prepoznajete?

To Top