Zabava

Filmovi na Netflixu koje ne smiješ propustiti

Netflix ti svakodnevno nudi tisuće filmova, a u toj nepreglednoj šumi ponekad nije lako pronaći onaj pravi za sebe. Zbog toga postoji ovaj popis, koji će ti pomoći u izboru što gledati večeras. Kao što ćeš vidjeti, ovaj popis nije žanrovski limitiran jer obuhvaća od drame do znanstvene fantastike. A dok prolaziš kroz našu listu, pripremi kokice i sendviče.

Bram Stoker’s Dracula

Klasični roman Brama Stokera doživio je brojne filmske adaptacije, ali ova, koju je 1992. snimio Francis Ford Coppola je nezaboravna. Briljantne glumačke izvedbe predvodi Gary Oldman, koji je u lik Drakule udahnuo dotad neviđenu energiju. Ako do sada već niste, pogledajte Drakulu jer je jedan od najboljih horora ikad snimljenih.

Da 5 Bloods

Spike Lee je za Netflix snimio ‘Da 5 Bloods’, majstorsko djelo kojim je gotovo nadmašio samoga sebe. Film prati priču četvorice prijatelja, veterana iz Vijetnamskog rata. Vraćaju se u zemlju u kojoj su nekad ratovali kako bi pronašli posmrtne ostatke svog vodnika, kao i zlato u vrijednosti 17 milijuna dolara koje su zakopali negdje u džungli.

Uncut gems

Adam Sandler imao je priličan broj uspona i padova tijekom karijere, jer su neki od njegovih filmova potpuni promašaji. Ali ‘Uncut gems’ pravi je pogodak u sridu kojeg vrijedi gledati dva puta. Sandler tumači njujorškog draguljara, koji je dijamant vrijedan milijune dolara uložio u klađenje na jednu utakmicu New York Celticsa. Hoće li biti pukovnik ili pokojnik ovisi gotovo pa isključivo o inspiraciji Kevina Garnetta, koji u filmu tumači samoga sebe.

The Two Popes

Film u režiji Fernanda Meirellesa fascinantna je priča o dvojici vjerskih vođa (Johnatan Pryce i Anthony Hopkins), od kojih će se jedan povući s vrha Katoličke crkve, da bi ga naslijedio ovaj drugi. Većina filma svodi se na kontakte između njih dvojice i opisuju dane kad je papa Benedikt XVI predao dužnost papi Franji. Priča je prožeta istraživanjem današnje vjere i izazovima koji stoje pred njom u modernom svijetu.

Troy

Visokobudžetna ekranizacija klasične grčke priče jedan je od najisplativijih filmova 2004. godine, u kojem su Brad Pitt, Eric Dana i Orlando Bloom odigrali uloge za pamćenje. Film snažno posuđuje najbolje elemente filmskih epova ‘Ben Hur’ i ‘Deset zapovijedi’, što dodatno podiže njegovu vrijednost.

The Town

Ovaj je film majstorski odrežirao i odglumio Ben Affleck. U njemu tumači vođu bostonske bande koja želi opljačkati banku u Fanway Parku, što je naizgled nemoguća misija. Film je napet i zabavan od početka do kraja, a najzanimljivije od svega jest što je utemeljen na stvarnom događaju.

Terminator 2: Judgment Day

Jedan od najboljih filmova devedesetih i jedan od najboljih SF filmova ikad snimljenih. Bilo koja lista filmova koji se moraju pogledati nepotpuna je bez ovog remek-djela Jamesa Cameroona, u kojem se kiborg iz budućnosti ponovno vraća kako bi izvršio svoju misiju – ubiti budućeg vođu pokreta otpora u ratu ljudi protiv strojeva. Ako dosad niste, Terminator film morate pogledati.

The Social Network

Najrašrenija društvena mreža na svijetu, Facebook, ima film o svome nastanku. Ispostavilo se kako je ‘The Social Network‘ film ispred svoga vremena, koji sada više govori o načinu kako Facebook i slični servisi upravljaju našim životima nego je to činio kada se pojavio prije desetak godina.

The Nightingale

‘The Nightingale’ je duboko uznemirujuć film o Clare (Aisling Franciosi), služavki u kažnjeničkoj koloniji davne 1825. godine, koja je prvo silovana, a onda su joj ubili dijete pred njenim očima. Strahovita trauma provlači se kroz svaku poru ovog kompleksnog filma o kolonijalizmu i zvjerstvima koja su iz njega ponikla, a u kojem Clare kreće u osvetnički pohod.

Gremlins

Ne izlaži Mogwaija sunčevoj svjetlosti. Mogwai ne smije doći u kontakt s vodom. A iznad svega, ne hrani ga iza ponoći! ‘Gremlins’ su fantastična kombinacija horora i komedije koja je i dalje odličan izbor za gledanje, za razliku od mnogih drugih filmova iz ’80-ih.

To Top