Ljubav

Čestitke za imendan: Kako ih napraviti, ideje i 28 primjera

Čestitka

Često zanemarene i zaboravljene, čestitke za imendan imaju jako važno mjesto u našim srcima. Imena koja nosimo vrlo često imaju važno značenje za nas, naše roditelje i obitelj. Djeci se imena često daju po voljenim osobama, kako bi te osobe ostale zapamćene kroz naraštaje, a mnogo puta imena imaju i važno vjersko značenje. 

Upravo iz ovih razloga važno je obilježavati imendan i slaviti njegovo porijeklo. Imendan nije običan dan i ne treba prijeći preko njega kao nečeg beznačajnog, osobito ako postoji razlog zašto se zovemo tako kako se zovemo. Zbog toga su čestitke za imendan drage svim ljudima i jako su sretni kad ih se prijatelji i obitelj sjete upravo na taj dan.

Foto: Shutterstock

Budući da su čestitke za imendan lijepa gesta koju možete udijeliti ljudima koje poznajete, cijenite ili prema kojima osjećate ljubav, odlučili smo vam napisati koje su najljepše čestitke za imendan i tako vam olakšati izražavanje najljepših želja za imendan. 

Kako napraviti najljepšu čestitku za imendan?

Čestitke za imendan možete vrlo lako napraviti i sami, a možete ih i poslati preko društvenih mreža. Vrlo su često napisane u šaljivom i veselom tonu, osobito ako je riječ o čestitki za prijatelja. 

Ako ste kreativni i imate vješte prste vrlo lako ćete napraviti posebnu čestitku za imendan, a to ćete znanje moći iskoristiti i za kreiranje drugih čestitki kao što su, primjerice, čestitke za Uskrs. Ako više volite slati čestitke za imendan putem medija možete pronaći mnogo gotovih predložaka na kojima je ispisano ime osobe kojoj čestitate. 

Bez obzira na to na koju se opciju odlučite važno je da uložite trud u stvaranje imendanske čestitke i razveselite svoje bližnje lijepim riječima vezanim uz njihov dan. 

Primjeri najboljih čestitki za imendan

Čestitke za imendan - izgled čestitke
Foto: Pixabay

Želim ti sretan imendan, da ti bude nevjerojatan i poseban. Blagoslovom neka te Bog daruje, a ljubav nek u tvom životu caruje.

Dragi prijatelju, želim ti svu sreću svijeta za tvoj imendan. Divna si osoba i prijatelj i zaslužuješ samo najbolje.

Sretan imendan mom dragom prijatelju. Neka ti ovaj dan bude nezaboravan i neka te obogati srećom najvećom. 

Budi blagoslovljen svime što te čini sretnim i spokojnim! Sretan imendan ti želim!

Danas je tvoj imendan i uživaj u njemu najviše što možeš. Budi ono što jesi i sve ono što želiš biti. Sretan imendan!

Dragi prijatelju, sretan ti imendan. Ovo je mali način da ti se zahvalim što si uz mene i što si tako dobar prijatelj. Želim ti puno sreće i zdravlja od sada pa zauvijek.

Sretan imendan mom najdražem kolegi. Drago mi je što radimo zajedno i što cijenimo jedan drugoga. Neka ti ovaj imendan donese puno novog blagoslova i ispuni ti srce veseljem. 

Sve najbolje povodom tvog imendana ti želim. Sretan sam i ponosan što si dio mog života. Želim da ti svaki dan bude magičan. Sretan imendan!

Želim da ti današnji dan bude poseban i ispunjen nezaboravnim trenucima i divnim uspomenama koje ćeš nositi u svom srcu. Sretan ti imendan! Uživaj u svom danu!

Želim ti dan fantastičan kao što si i ti, i želim da znaš da je i meni svaki dan uz tebe poseban. Sretan imendan ti želim!

Na ovaj poseban dan želim ti reći koliko sam sretan što si uz mene, koliko sam zahvalan za tvoju ljubav i podršku. Sretan imendan najvažnijoj osobi u mom životu!

Sretan imendan najboljoj mami na cijelome svijetu. Neka te dragi Bog čuva i voli kao što te ja volim. Sretan imendan želi ti tvoje zahvalno dijete.

Na ovaj poseban dan šaljem ti sve poljupce i zagrljaje svijeta jer si ih zaslužio/la. Uvijek ćeš imati veliko mjesto u mom srcu.

Sretan imendan! Iz dubine srca želim ti sve najbolje, obilje blagoslova i punu kuću smijeha. 

Iz dubine srca svoga želim ti sretan imendan. Tvoje predivno ime nek se proslavi uz osmijehe i zagrljaje, a Bog nek ti donese svoje blagoslove. Sve najbolje ti želim.

Danas je tvoj imendan. Nek ti se ispune svi tvoji snovi i želje, a u kuću neka uđe veliko veselje. Sretan imendan!

Nek se dani tvog života što sretnije troše i neka te pogode samo dobre stvari, nikad one loše! Sretan ti imendan!

Neka tvoj imendan bude samo početak lijepih stvari koje će se dogoditi u budućnosti. Želim ti sve najbolje za imendan!

Na današnji dan hoću da znaš koliko mi značiš i koliko te volim. Svaki dan proveden s tobom je nezaboravan – zato ja hoću da tvoj imendan danas i tebi bude takav. Sretan ti imendan!

Prijateljice moja, svaki trenutak što provedemo skupa je dragocjen. Kad čujem tvoje ime osmijeh sam na usne dođe. Sretan ti imendan i sve najbolje ti želim!

Neka sva blaga ovoga svijeta pronađu svoj put do tvoje kuće i nek ispune tvoje srce srećom. Sretan imendan od tvoje najbolje prijateljice!

Iskrene čestitke voljena bako! Tvoje ime me prati od malena i uvijek na njega pomislim s ljubavlju. Nikad ga neću zaboraviti. Sretan imendan od tvoje unučice.

Danas je tvoj imendan i zaslužuješ postati centar svijeta. Neka ti ovaj dan bude ispunjen samo pozitivnim vibracijama. Sretan imendan najbolja prijateljice!

Želim ti najdivniji imendan ikada. Neka anđeli uvijek paze na tebe i ispune tvoj život srećom i toplinom. Zauvijek nek te prati božji blagoslov.

I na ovaj imendan ostani svoja, posebna i predivna. Budi i dalje naše blago čije ime izgovaramo rado. Sretan ti imendan!

Želim ti lijepe dane i tople trenutke; čarobne sate i magične minute; zvijezde u rukama i sreću u očima…sretan ti imendan.

Javljam se na ovaj dan da ti poželim sretan imendan. Nek se ostvare sve tvoje želje, nek tužne misli zamijeni veselje. Sretan imendan!

Sve što poželiš da ti se ostvari, a ono što te muči brzo zaboravi! Zdravlja i ljubavi što više, a probleme nek odnesu kiše! Sretan imendan!

Foto: Shutterstock

Čestitke za imendan su posebno draga uspomena

Upravo zbog toga što mnogi imendan ne doživljavaju kao toliko važan dan, kao primjerice rođendan, vaša će čestitka za imendan imati još veće značenje. Osoba kojoj ju upućujete bit će svjesna da se niste samo tako sjetili njenog imendana već da ste ga zapamtili ili potražili s namjerom da ga čestitate. Zbog toga će vas vaši prijatelji i obitelj još više cijeniti. 

Nemojte propustiti priliku čestitati imendan ljudima koji su vam važni u životu jer takve prilike nisu beskonačne.

To Top