Zabava

Biljke koje vam mogu poslužiti kao predivni božićni ukrasi

Božić je vrijeme slavljena, kitimo svoj dom, vrt, slažemo blagdanska jela i kolače, družimo se s obitelji i tako održavamo ovu predivnu tradiciju. Međutim, svoju kreativnost možemo prikazati na jedan iznimno zanimljiv način. Iako nije za svakoga da božićne ukrase izrađuje sam, rezultati takvih ukrasa mogu biti prilično zadovoljavajući, a možda tako pronađete i svoj novi hobi.

Zanimljivo je to da je upravo vaš vrt ono gdje možete pronaći materijal za takve ukrase, a u nastavku možete pročitati o kojima se to biljkama radi.

Božikovina

Božikovina je kultna božićna biljka. Božićne ukrase možete napraviti rezanjem kratkih grana s bobicama. Te se grančice mogu dodati na vijence, a mogu se postaviti i kao ukras oko svijeća ili kamina. Osim toga, grančice možete objesiti i na mašnu koju ćete zavezati na poklonima za svoje najmilije.

Bršljan

Bršljan je također klasičan božićni ukras, a većina nas uzgaja ga u svojim vrtovima. Pažljivo izvucite vitice, a zatim dijelovima bršljana možete ukrasiti gotovo bilo što. Možete ga cvjećarskom žicom objesiti oko ograde, a možete ga iskoristiti i kao ukras za sredinu stola tijekom ručka ili večere.

Njegove grane možete namotati kroz vijenac, položiti duž kamina i prozorskih klupčica s drugim božićnim ukrasima kao što su kuglice, češeri, i tako dalje.

Jela

Mnogi ljudi griješe bacajući grane koje su popadale s božićnog drvca ili koje su uklonili kako bi drvce uravnotežili. No, ti se dijelovi mogu koristiti za izradu ukrasa, i to više njih. Uklanjanje grana s ostalih stabala (bor, tisa i konifer) ​​također je prikladna alternativa. Grozdove grana možete vezati vrpcom i objesiti na vrata i zidove.

Šišarke

Borovi češeri čine fantastične božićne ukrase i iznimno su svestrani. Možete ih pričvrstiti na svoje vijence, a vrlo je poseban ukras ako ih stavite u ukrasne zdjele s lampicama i kuglicama za bor.

Također ih možete koristiti za izradu ‘budžetnih kuglica’, prskajući ih bijelom bojom, crvenom, zlatnom i zelenom. Ako se odlučite prskati ih zelenom bojom, možete ih iskoristiti za izradu mini božićnih drvca, a bijela boja vam može poslužiti za imitaciju snijega.

Imela

Ovo je popularan božićni ukras otkad božićni ukrasi uopće i postoje i definitivno je sinonim za blagdansko razdoblje, ali i za blagdansku ljubav.

Uglavnom je možemo naći samoniklu na drveću, no možda ćete imati sreće i pronaći je da raste na nekom mjestu koje možete doseći. Odrežite nekoliko grančica, zavežite ih u buketić i objesite na vrata ili oko božićnih svjetala, a buketić možete objesiti i na bor.

Iako se čini kao hrpa posla, svoje vrijeme sigurno nećete uzaludno potrošiti. Ukrase na ovaj način možete približiti svojoj osobnosti i pokazati svoju kreativnu stranu svojoj obitelji i prijateljima.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The Latest

To Top