Zabava

Voćni kolači: 15 najboljih i najukusnijih recepata

Voćni kolači: 15 najboljih i najukusnijih recepata

Voćni kolači omiljena su i tradicionalna slastica u kojoj se stoljećima uživa u raznim kulturama diljem svijeta. Ovi voćni kolači poznati su po svojoj bogatoj i gustoj teksturi, kao i prepoznatljivoj kombinaciji kandiranog i sušenog voća, orašastih plodova i začina. Dok voćni kolači često imaju pomalo razdornu reputaciju zbog svoje guste i ponekad pitke prirode, oni kao ukusni deserti zauzimaju posebno mjesto u blagdanskim tradicijama i proslavama.

Voćni kolači – najbolji recepti

U nastavku vam donosimo petnaest detaljnih recepata za voćne kolače, svaki sa svojim jedinstvenim zaokretom i profilom okusa.

1. Klasični božićni voćni kolač

Sastojci:

  • 2 šalice miješanog kandiranog voća (višnje, limun i ananas)
  • 1 šalica grožđica
  • 1 šalica ribiza
  • 1 šalica nasjeckanih oraha oraha
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 šalice ruma ili rakije (za namakanje)

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C te namastite i pobrašnite tepsiju.

U velikoj zdjeli miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić.

Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine.

Ubacite kandirano voće, grožđice, ribizle i nasjeckane pekan orahe.

Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Dok je kolač još topao, izbušite ga štapićem i pokapajte rumom ili rakijom. Neka se potpuno ohladi prije posluživanja. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

Ukusne slastice
Shutterstock

2. Voćni kolač od južnog pekana

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanih oraha oraha
  • 1 šalica nasjeckanih datulja
  • 1 šalica nasjeckanih kandiranih višanja
  • 1 šalica kandiranog ananasa, narezanog na kockice
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice mlaćenice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Upute:

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za pečenje kruha.

U zdjelu pomiješajte nasjeckane pekan orahe, datulje, trešnje i ananas s 1/4 šalice brašna.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte preostalo brašno, prašak za pecivo i sol.

Dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca u serijama, naizmjenično s mlaćenicom i na kraju sa suhim sastojcima. Umiješajte ekstrakt vanilije.

Umiješajte smjesu voća i orašastih plodova.

Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite 70-80 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Pustite da se ohladi u tavi 10 minuta prije nego što je prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

3. Veganski voćni kolač bez glutena

Sastojci:

  • 1 1/2 šalice mješavine brašna bez glutena
  • 1/2 šalice bademovog brašna
  • 1/2 šalice kokosovog šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice nezaslađenog umaka od jabuka
  • 1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1/4 šalice bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 1/2 šalice miješanog suhog voća (grožđice, marelice, brusnice, itd.)
  • 1/2 šalice nasjeckanih orašastih plodova (npr. bademi, orasi)

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za kruh papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli pomiješajte bezglutensko brašno, bademovo brašno, kokosov šećer, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i sol.

U drugoj zdjeli pomiješajte umak od jabuka, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup, bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije.

Ulijte mokre sastojke u suhe sastojke i miješajte dok se dobro ne sjedine.

Umiješajte miješano suho voće i nasjeckane orašaste plodove.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i pecite 45-55 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

Voćna torta
Shutterstock

4. Karipska rum torta (crna torta)

Sastojci:

  • 2 šalice miješanog suhog voća (grožđice, ribizli, suhe šljive, itd.)
  • 1 šalica tamnog ruma
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica mljevene pimente
  • 1 žličica mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice melase

Upute:

Izmiješano suho voće u zdjeli namačite u tamnom rumu najmanje 24 sata uz povremeno miješanje.

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite tepsiju.

U velikoj zdjeli miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i muškatni oraščić.

Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, miksajući dok se ne sjedine.

Umiješajte namočenu mješavinu suhog voća, ekstrakt vanilije i melasu.

Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Pustite da se ohladi nekoliko minuta prije nego što ga izvadite iz posude. Kad se potpuno ohladi, možete ga čvrsto zamotati i čuvati nekoliko tjedana kako bi se okusi stopili.

5. Voćni kolač od čokolade i trešnje

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanih kandiranih višanja
  • 1 šalica nasjeckanih suhih višanja
  • 1 šalica poluslatkih komadića čokolade
  • 1 šalica nasjeckanih oraha oraha
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 4 velika jaja
  • 1 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice rakije od višanja (po želji)

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjelu pomiješajte kandirane trešnje, sušene trešnje, komadiće čokolade i nasjeckane pekan orahe s 1/4 šalice brašna da ih prekrijete.

U zasebnoj zdjeli miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U drugoj zdjeli pomiješajte preostalo brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu naizmjenično s mlijekom, počevši i završavajući sa suhim sastojcima.

Umiješajte smjesu od višanja i čokolade.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Po želji premažite vrh rakijom od višanja dok je još topao za dodatni okus. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

Voćni deserti
Shutterstock

6. Tropski voćni kolač

Sastojci:

  • 1 šalica osušenog manga, nasjeckanog
  • 1 šalica sušenog ananasa, nasjeckanog
  • 1/2 šalice naribanog kokosa
  • 1 šalica nasjeckanih oraha makadamije
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta kokosa
  • 1/4 šalice ruma ili kokosovog ruma (za namakanje)

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte sušeni mango, sušeni ananas, nasjeckani kokos i orahe makadamije.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte ekstrakt kokosa.

Umiješajte mješavinu tropskog voća i orašastih plodova.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Dok je kolač još topao, premažite vrh rumom ili rumom od kokosa za divan tropski štih.

7. Voćni kolač sa začinima od citrusa

Sastojci:

  • 1 šalica miješane kandirane kore citrusa (naranča, limun, limeta)
  • 1 šalica suhih brusnica
  • 1 šalica nasjeckanih badema
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • kora 1 naranče i 1 limuna
  • 1/4 šalice soka od naranče

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte kandiranu koricu citrusa, sušene brusnice i nasjeckane bademe.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i koricu citrusa.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte sok od naranče.

Umiješajte smjesu citrusa, brusnica i badema.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi prije posluživanja. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

Voćni kolači
Shutterstock

8. Bourbon pecan voćni kolač

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanih oraha oraha
  • 1 šalica burbona
  • 1 šalica miješanog kandiranog voća (višnje, limun i ananas)
  • 1 šalica zlatnih grožđica
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite tepsiju.

U zdjeli pomiješajte nasjeckane pekan orahe i burbon. Pustite ih da se namaču najmanje sat vremena ili preko noći.

U drugu zdjelu pomiješajte kandirano voće i zlatne grožđice s 1/4 šalice brašna.

U zasebnoj zdjeli miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U zdjeli pomiješajte preostalo brašno, prašak za pecivo, sol i začine.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine.

Umiješajte namočene pecan orahe i mješavinu burbona, a zatim kandirano voće i grožđice.

Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Pustite da se ohladi u tepsiji 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

9. Voćni kolač od smokava i datulja

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanih suhih smokava
  • 1 šalica nasjeckanih datulja
  • 1 šalica nasjeckanih oraha
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog kardamoma
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 šalice soka od naranče

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte nasjeckane suhe smokve, datulje i orahe.

U drugoj posudi miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i začine.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte sok od naranče.

Umiješajte smjesu smokava, datulja i oraha.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Neka se ohladi prije posluživanja. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

Cheesecake
Shutterstock

10. Voćni kolač od ananasa

Sastojci:

  • 1 konzerva kolutića ananasa, ocijeđenog
  • 1/4 šalice višanja maraskina
  • 1/2 šalice neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 šalice soka od ananasa

Upute:

Zagrijte pećnicu na 175°C i namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.

Na dno tepsije posložite kolutove ananasa i višnje maraskino.

U zdjeli miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i začine.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte sok od ananasa.

Pažljivo rasporedite tijesto preko ananasa i višanja.

Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Pustite da se kolač malo ohladi, a zatim ga preokrenite na tanjur za posluživanje. Ananas i trešnje bit će na vrhu.

11. Voćni kolač od medenjaka

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanog kandiranog đumbira
  • 1 šalica nasjeckanih suhih marelica
  • 1 šalica nasjeckanih oraha oraha
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica melase
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog klinčića
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 šalice mlaćenice

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite tepsiju.

U zdjeli pomiješajte nasjeckani kandirani đumbir, suhe marelice i pekan orahe.

U loncu zagrijte melasu dok ne postane rijetka i sipka, ali ne vrije.

U drugoj posudi miksajte maslac i smeđi šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i začine.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu naizmjenično s mlaćenicom, počevši i završivši sa suhim sastojcima.

Umiješajte melasu.

Umiješajte mješavinu đumbira, marelice i pekan oraha.

Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju i pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Pustite da se ohladi u tepsiji 10 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

12. Nutella Swirl voćni kolač

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanog miješanog suhog voća (grožđice, ribizle, marelice, itd.)
  • 1 šalica nasjeckanih lješnjaka
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice Nutelle ili namaza od čokoladnih lješnjaka
  • 1/4 šalice mlijeka

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte nasjeckano suho voće i lješnjake.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine.

Umiješajte mlijeko.

Ulijte polovicu tijesta u pripremljeni kalup za kruh.

Nutellu malo zagrijte u mikrovalnoj pećnici i pokapajte je po tijestu u tavi.

Dodajte preostalo tijesto na vrh sloja Nutelle.

Nožem lagano provucite Nutellu kroz tijesto.

Pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite voćni kolač da se ohladi prije posluživanja.

Kolač s bobičastim voćem
Shutterstock

13. Voćni kolač od maline i badema

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanih suhih malina
  • 1 šalica nasjeckanih badema
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice ekstrakta badema
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice džema od malina

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte nasjeckane suhe maline i nasjeckane bademe.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte ekstrakt badema.

Umiješajte mlijeko.

Ulijte polovicu tijesta u pripremljeni kalup za kruh.

Malo zagrijte džem od malina u mikrovalnoj pećnici i pokapajte ga po tijestu u tavi.

Dodajte preostalo tijesto na vrh sloja džema.

Nožem nježno promiješajte džem kroz tijesto.

Pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi prije posluživanja. Uživajte u ovom voćnom kolaču!

14. Amaretto voćni kolač od trešnje i badema

Sastojci:

  • 1 šalica suhih višanja
  • 1 šalica nasjeckanih badema
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice ekstrakta badema
  • 1/4 šalice amaretto likera
  • 1/4 šalice mlijeka

Upute:

Zagrijte pećnicu na  160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte sušene višnje i nasjeckane bademe.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu i miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte ekstrakt badema.

Umiješajte amaretto i mlijeko.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh.

Pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi prije posluživanja.

15. Mocha čokoladni voćni kolač

Sastojci:

  • 1 šalica nasjeckanog miješanog suhog voća (marelice, smokve, datulje, itd.)
  • 1 šalica nasjeckane tamne čokolade
  • 1 šalica nasjeckanih oraha
  • 1 šalica neslanog maslaca, omekšalog
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 4 velika jaja
  • 1 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 šalice jako kuhane kave, ohlađene
  • 1/4 šalice mlijeka

Upute:

Zagrijte pećnicu na 160°C i namastite i pobrašnite kalup za kruh.

U zdjeli pomiješajte nasjeckano miješano suho voće, tamnu čokoladu i orahe.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.

U zasebnoj zdjeli prosijte zajedno brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, naizmjenično sa kuhanom kavom i mlijekom. Počnite i završite sa suhim sastojcima.

Umiješajte pomiješano suho voće, čokoladu i orahe.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh.

Pecite 60-70 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač da se ohladi prije posluživanja.

Naravno, u ove recepte za voćne kolače možete ubaciti neke vlastite namirnice i napraviti neke izmjene prema vlastitim željama ili željama vaših gostiju. Kako god bilo, nadamo se da ćete uživati u izradi ovih ukusnih voćnih kolača!

To Top