Zombie koktel poznati je tropski koktel s rumom. Stvorio ga je Donn Beach 1930-ih godina kada je otvorio prvi američki tiki bar s polinezijskom temom, Don the Beachcomber, u Hollywoodu u Kaliforniji. Ukusna je mješavina ruma i voćnih sokova te čini fantastičan ljetni koktel koji može utažiti i najveću žeđ.
Ime je dobio po svom brzom opojnom učinku. Zombie koktel je koktel koji bi vjerojatno trebao doći s oznakom upozorenja, stoga rijetko preporučamo više od jednog, dok je treća čaša već sigurna karta za ulazak u područje trovanja alkoholom. Dakle, šalu na stranu, polako s ovim koktelom.
Beach je svoje izvorne recepte za koktele i zalihe bara strogo šifrirao povjerljivim kodovima, tako da je vrlo malo ljudi znalo kako napraviti zombie koktel. Kako je popularnost zombija rasla, drugi su barovi stvarali vlastite izvedbe, a ovaj klasični koktel preuzeo je razne sastojke i okuse. Većina ima bazu od svijetlog i tamnog ruma; ponekad, sa 151-proof rumom. Marakuja je uobičajena u sastavu recepta, iako se koristi i niz drugog voća, uključujući grejp, naranču, papaju i ananas. Mnoge su verzije ovog koktela ukusne i vrijedi kušati nekoliko različitih verzija kako biste vidjeli u kojoj najviše uživate.
Iako je piće jednostavno za napraviti, ono je također briljantna mješavina fascinantnih okusa. No, ovo bi moglo biti nešto najbliže prvom zombiju koji će ljudi danas okusiti, evo kako ga napraviti!
Kako napraviti zombie koktel?
Sastojci:
- 25 ml tamnog ruma (ili mješavine tamnog ruma i zlatnog ruma)
- 25 ml bijelog ruma (ili mješavine bijelog ruma i otpornog ruma)
- 50 ml soka od limete
- 150 ml soka od ananasa
- led
- 1 žličica grenadina
- Za ukras možete koristiti krišku naranče, višnje maraske i grančicu mente.
Priprema:
KORAK 1
U shaker za koktele napunjen ledom ulijte rumove i voćne sokove i snažno protresite dok vanjski dio shakera ne postane jako hladan.
KORAK 2
Procijedite smjesu u visoku čašu ili uragan čašu napunjenu ledom, a zatim polako ulijevajte grenadin da oboji piće.
KORAK 3
Na štapić za koktel nabodite krišku naranče i višnje. Ukrasite piće grančicama mente i nabodenim voćem.