Sport

Potičite svoju djecu na fizičku aktivnost, a evo i zašto

Baš poput odraslih, djeca u svojoj svakodnevnoj rutini također trebaju neki oblik tjelovježbe kako bi ostala zdrava. Imajte na umu da ste svojoj djeci uzor, djeca vas promatraju i pokušavaju oponašati sve što radite, bilo dobro ili loše. Stoga je vrlo važno da i vi imate određenu rutinu tjelovježbe kako bi svojoj djeci otpočetka usadili zdravu naviku.

S pojavom mobitela, djeca sve manje i manje odlaze van na igru kao što su činila nekad. Činjenica je da su djeca postala jača i otpornija, ali sa sve većom popularnošću i pojavom nove tehnologije iz dana ih je u dan sve teže poticati na tjelesnu aktivnost. Ipak, samo s pravim trikovima možemo učiniti da tjelovježba izgleda zabavno kako bismo ih potaknuli na zdrav način života. Ako vas vaša djeca promatraju dok vježbate, vjerojatnost je da će biti sklonija samostalno uspostaviti rutinu vježbanja. Tjelesna je aktivnost vrlo bitna za razvitak vaše djece, stoga ih ohrabrujte govoreći im pozitivne strane vježbanja i kakav učinak ono ima na njihovo zdravlje.

Ako vaše dijete ima neke posebne potrebe, najbolje je da se posavjetujete s liječnikom. Kao roditelj, sve što možete učiniti jest stvoriti prikladno okruženje kako bi se vaša djeca razvijala. Kako biste bolje ohrabrili svoje dijete, možete napraviti i obiteljsku rutinu. Zajedničke aktivnosti na djecu imaju veoma dubok učinak.

Potaknite ih da sami obavljaju svoje poslove

Ako treba, ograničite vlastito korištenje TV-a i pametnih telefona i potaknite djecu da učine isto. Umjesto da vozite, više hodajte, a vaša će vas djeca slijediti. Umjesto da nakon večere gledate TV, potaknite svoje dijete da obavi nekoliko aktivnosti sa svojim prijateljima ili obitelji.

Svoju dnevnu rutinu planirajte na način da si osigurate najmanje 60 minuta kretanja dnevno; s aktivnostima u rasponu od neformalnih, užurbanih, do planiranih radnji. Evo nekoliko načina na koje to možete učiniti: Počnite rano. Mala djeca vole tada biti aktivna i igrati se. Poticanje neformalnog kretanja u igri može vašoj djeci pomoći u izgradnji čvrstih temelja za aktivan način života.

Neka vježbanje postane dio vaše svakodnevne rutine. To mogu biti i obiteljska putovanja ili neke sportske rutine, pa čak i obična šetnja.

Dajte svojoj djeci ideje koje potiču na vježbanje

Vježbanje se može provoditi uz zabavu; poput plesa, šetnje kućnog ljubimca ili vožnje biciklom po namirnice u dućan. Mlade ljude vodite na zabavna mjesta, kao što su parkovi, stadioni ili košarkaški tereni. Uvijek imajte pozitivan stav o tjelesnoj aktivnosti i potičite svoje dijete da se zainteresira i za neke nove.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The Latest

To Top